Bana bir masal anlat ANNE

Hiç güleceğim yoktu.  Bu geceye bir de böyle uyduruktan bir masal eklemek, sanırım güzel gecenin bereketinden oldu. Bir süredir, daha doğrusu Eymen bey doğduğundan beri, çok kısıtlı şekiller de masal okuyabiliyorduk yada Uyku düzenlerini ayarlayıp, öyle masala geçiyorduk yani eskisi kadar özgür değiliz.
Elbette bu bir süreliğine, ne zaman Eymen de masallar diyarına dahil olacak, o zaman tekrar hayal dünyamızın kapıları  açılacak. Bizim masallar pek bir çeşit, elimizde ki bilumum çocuk yayınlarını okuya okuya bitirince, biz de bu yayınlar da biraz seçici olduğumuzdan ve uzun zamandır bu konu da bir alışveriş yapamadığımızdan, artık kendimiz masallar uyduruyor, yada mümkün olduğunca geçek yaşamlardan anlatımlar da bulunuyorduk.

Yusuf biraz farklı bir erkek çocuğu yani en azından benim tanıdıklarım arasın da biraz daha duygusal, hayalleri çok geniş ama asla gerçek yaşamdan kopmayacak kadar da temkinli, en azından şimdilik öyle, sonradan o da doğasına dönebilir.
Uyku gelip çatınca biraz da 23 nisan hazırlıklarından olsa gerek, pek bir çabuk dalıyor uykuya ben de sıkılmışken, dört beş defa okuduğum kitapları bir daha okumaktan bir masal uydurayım dedim. Öyle ha deyince gelmez aslında ama eğlenceli kısmı da bu sanırım Yusuf yatağının yanında ki duvardan bir miktar boyayı kaldırmış gizli gizli de onu tırtıkladığını biliyordum.
Bir kaç defa uyardığım da baktım inadına yapıyor görmezden geldim nihayet şu halde kalmıştı. Bizde onu bu gecenin masal kahramanı yaptık... yani Sihirbaz Merlin'in ejderhası ve Yusuf ile Eymen şimdi bizim hayalimiz de bu bir ejderha elbette benzetip benzetmemek size kalmış, biz öyle gördük üzerin de üçgen şapkalı kişi sihirbaz Merlin  arkasında ki iki kişi de Yusuf ile Eymen :D nasıl ama süper buradan yola çıkınca ben bir döktürmüşüm vallahi  ben bile bir an ejderha ile uçup ateşler çıkarıyoruz sandım.
Her neyse diyeceğim o ki insan bazen öyle şeylere inanmak istiyor ki o çocuk masalından hiç çıkası gelmiyor. Canım benim kuzum da mışıl mışıl bir uykuya dalıyor. Kim bilir belki de merlin ve ejdarhası  ile uçuyordur. :D

not: bu arada resim düzenleme berbat biliyorum :)

3 yorum:

  1. Canım benim sakın onlara masal anlatmaktanda okumaktanda sıkılma. Çok güzel anılar bırakıyor çocuk gönlünde. Benim hatıralarımın arasındada var bir masallı bölüm. Hiç unutmadım.unutulmuyor. Minik bebeklerini öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim. Hiç vazgeçemem ben onlardan daha çocuk onlar çocuk büyümeye çalışıyoruz işte çoluk çocuk.. ama çok doğru masallar gönlümüz de gerçekten güzel anılar bırakıyor. Umarım ben de onların usların da bir yer bırakacak masallar anlatırım.:)

    YanıtlaSil
  3. onlara masal anlatmak nasıl guzeldır nasıl guzel,kaldıkı bınlerce kadın var tanıdıgımız, bır tanecık yavrusu olsa, en uzun masalları anlatmaya razı olan...ben de her masal anlatışımda bı yandanda,masal anlatmayı bekleyen o yuzlerce kadın ıcın dua ederım hep,ve hep şukrederım hemen arkasından.son nefesımıze kadar küçük ve buyuk masallar anlatmak dılegıyle yavrularımıza:)

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.