kardeş olmak

Eymen ile Yusuf'un baba yarışı tam bir toz duman durumu nasıl başa çıkacağız neresinden tutacağız bilmiyorum. Küçük bir paçadan büyük bir paçadan nasıl paylaştıracağız biz bu babayı bilemedik.
Tek çocuk yek çocuk bir de bunca ara olunca müthiş afallıyorsun. Ama kardeş olmak iyidir, kardeş olmak güvenlidir en önemlisi kardeş olmak yanlız olmadığını bilmektir. Biz şimdilerde her şeyi sil baştan yaşıyoruz. Bazı hallerine şaşıyor bazılarını çok tanıdık karşılıyoruz. Her şeye rağmen beş kardeş beşi de birbirinden başka durumunu sindire sindire yaşıyoruz. İki küçük adam daha bu yaşlarında bu kadar birbirini sevsin ama bir o kadar da birbirinden başka olsun. Aynen Yusuf benim için yedi yaşına gelmiş hemde erkek çocuğu olarak tam bir Allah'ın lutfu elbette her evlat böyle lakin bu lutuf kelimesi tamamen yaradılışı açısından eklenmiştir, farklı algılanmasın. Ben hiç sıkıntı çekmedim desem yeridir Yusuf'u büyütürken hala da öyle bazen sıkıldığım durumları arkadaşlarım ile paylaştığımda benim üzerime yürüyorlar. :)) Evet kabul çok uyumlu kurallara bağlı düzenli gururlu saygılı ve merhametli bir erkek çocuğu olduğu için ben çok şanslı bir anne olduğumu düşünüyorum. Şimdilerde şu sil baştan durumu varya tam notunu Eymen'den alıyor. çünkü düzen ve kurallara uyma dışında neredeyse Yusuf'un tam tersi  yürürken bile bodozlama bu bizim tabirimiz :)) yürürmü bir insan kuzum düşmekten helak oldu dediğimiz anda dahi usanmadan yerden kalkıp yoluna devam ediyor. Bu inatçı tavrı hayatta çok şeyde yardımcı olacak ona biliyorum, ama bir o kadarda sorun çıkaracak onuda çok iyi biliyorum. Şimdilerde en büyük sorunumuz bu düşme durumu sürekli düşüyor ama vazgeçmeden yine kalkıyor. Bu konuda bir doktor görelim diye düşünmüyor da değilim hani yada ben büyütüyorum... desem de o doktora gidilecek gönlümüz serinletilecek... Bu hareket ve enerji bizim gibi sakin yumuşak mizaçlı bir çocuğu büyütmüş anne ve babalar için yorucu ve içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Yinede çok keyifli bazen sırtımızdan ilmek ilmek sular aksa da bazen uykularımız bölük bölük olsa da onları birlikte büyürken izleyebilme şansına varmış olmak çok güzel ve çok büyük şans Allah her isteyene bu şansı versin.

2 yorum:

  1. Kardeslik dunyadaki en guzel duygulardan biri...Arkadas, dost, hatta yeri geldiginde anne baba kisacasi kardeslik en guzel bag...
    Iyi bayramlar, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler bilginanneler kesinlikle katılıyorum. Hoşgeldin biraz geç oldu ama malum iki cocukla ancak bu kadar gelebiliyorum :)

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.