17 Kasım 2012

kıymalı gözleme

 Okul dönüşü Yusuf Efeye atıştırmalık benim için ise küçük bir kaçamak...
 Akşam olmak üzere sanırım saat 16 civarı ve biz minik adamla birlikte abimize okul dönüşü aparatif bir şeyler hazırlamaya koyulduk...
Aslında öyle bir şey yapmak aklımızda yoktu Facebook ta misssgibi'nin tarifini görene dek eh bizim abide kıymalı patatesli hamur işine bayılır o zaman koyulalım dedik biz bu işe ve evin küçük beyi ile nasıl açılabilirse o hamurlar öyle açıldı. Gerçekten çok leziz bir tarif oldu aslında çiğ böreğe biraz benziyor ama içi çğden olmuyor. Yağsız tavada pişince de  tıpkı gözleme tadında oluyor. Mutlaka ama mutlaka piştikten sonra üzerine tereyağ sürün tadıa doyamayacaksınız....
 malzemeler: un, su,tuz 
iç malzeme: üç çorba kaşığı sıvı yağ, 250 gr kıyma bir orta boy soğan karabiber tuz
yapılışı:Soğan ince ince doğranır hafif pembeleşince kıyma eklenir güzelce kavurduktan sonra ocaktan aldıktan sonra karabiber eklenir. Un,su,tuz yoğurarak kulak memesinden biraz sert hamur yapılır daha sonra bu hamurdan tabak büyüklüğünde açılır ve kıymalı karışımdan konup yarım ay şeklinde kapatılır... Daha sonra yağsız tavada arkalı önlü pişirilir... Son olarak da üzerine tereyağ sürülür afiyetle yenir.








2 yorum:



design by GeCe