Bilmezsen Korkarsın Tabi

Bu postun adı bu akşam uyku öncesi okuduğumuz kitabın adı ile aynı oldu.  Pedagog Adem Güneş'in kaleme aldığı ve çok faydalı bir kitap...
"Bilmezsen Korkarsın Tabi"
Neredeyse bir yıldır düzenli olarak kitap okumayı bırakmıştım. Efe okuma yazmayı öğrendiğinden beri desek daha doğru olur. Onun kendine bir zaman ayırmasını gün içinde okuduğu kitapların dışında her ne olursa olsun yatmadan önce iki satır okumayı alışkanlık haline getirmesi için uyku öncesi kitap okutuyorum. Bu akşam ki kitap okuması benden oldu hem kardeşimizin dinleme alışkanlığı gelişsin, hem ağabeyimizin özlemi giderilsin.

Elbette Eymen Ege kitabın beşinci sayfasından sonra mis bir uykuya daldı. Yusuf efe ile devam ettiğimiz kitabı neden bu kadar geç bulduğumuz için hayıflandım.  Hiç korkusu olmadığını sandığım çocuğum çok uzun zamandır örümceklerden korktuğunu itiraf edince bu kitap yerine oturdu. Satırların arasında ben kaybolurken Adem Güneş beyin dip notları harikaydı. Önemli her gelişmede bir dip not düşmüş ve sizi yönlendiriyor. Çok keyifle kitabı bitirdiğim de Yusuf büyük bir cesaretle zaten korktuğunu bildiğim örümceklerin nereden çıkıp onu ısıracağından tutunda nasıl canı yanacağına kadar anlattı. Kitabı bitirdiğimde artık örümceklerden korkmasa da başının ucuna  önce melekleri sonrada  eski filimizi gri kahraman ilan edip nöbetçi diktik.  Bir de duvar ile yatağı arasın da kalan küçük aralığa savaş pelerini olarak battaniyesini sıkıştırdık bu biçimde sabaha kadar mışıl mışıl uyur ayrıca bu gece tek başına uykuya daldı. Ne kadar kitap okusam da ona sarılıp uyumasını beklememi istiyordu bu gece onu aştık. Şimdi sabahı bekleyeceğiz ve göreceğiz lakin kitap sonrası ettiğimiz sohbet bir hayli yararlı oldu. Sanırım artık örümceklerin zararlarından çok faydaları ile ilgileniyor. Sizin güzel çocuklarınızda bir şeylerden korkuyor ise kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap bir çırpıda olmasa da korkularını yenmesinde hem size hemde ona yol gösterici ve yardımcı olacaktır.  


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.