ELMALI KURABİYE

Çok severim anneciğimin komşusu Mualla abla gelir hep aklıma bu kurabiyeyi yaptıımda insan ilk tarifi kimde gördüyse onu unutmuyor galiba bende bu tarifi ilk Mualla abladan almıştım o gün bugün çok beğenerek yapıyorum. Bizim sıpalarda çok seviyor çocuklara meyve yedirmenin bir başka yoluda bu içli kurabiyelerdir. Kolay bir tarifi olduğu gibi hafifliğide gözden kaçmayan bir detay en önemli detay içinde elbette ben Elma,tarcın ve fındık üçlemesini kullanıyorum. Ama sevmediğiniz herhangi bir malzemeyi iptal edebilirsiniz. Afiyet olsun.

malzemeler:
125gr tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un aldığı kadar


iç malzemeleri:
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık



Yapılışı: İlk önce iç malzemeden başlayalım zira soğuması gerekiyor. Elmaları rendeleyelim bir kaba alalım içine şeker ekleyip bir süre kavuralım ocağı kapatınca üzerine tarcın ve fındık ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamurun malzemelerini birleştirelim ve yumuşak bir hamur elde edelim. Elimizdeki herhangi bir kalıbı kullanarak şekil verelim ve iç malzemesi ile buluşturalım. 170 derecede pembeleşene dek pişirelim daha sonra üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.