memleket kurabiye

Aslında ismi böyle değil elbette bugün çok güzel zeytinli açmam vardı. Büyük babaanneye götürülen lakin orada geçmişten güzel günlerden çocukluktan ve o çocukluğun ağzımızda bıraktığı tatlardan bahsettik... Babaannemle birde babaannemin kız kardeşi ile babaannem ve teyzemiz geçen ay umreye gittiler. Allah kabul etsin teyzemiz hala burada misafir bir süredir de babaanneyi ihmal edince bugün bir tepsi açmayı bir koluma Eymen egeyi de diğer koluma kaptığım gibi babaannem de aldık soluğu...
Sonrası malum yedik içtik konuştuk gülüştük ne güzel şeydir biliyor musunuz öyle hem yaşını almış hem yaşının olgunluğuna ermiş insanlar ile muhabbet öyle çok gelişmiştir ki anlayış ve hoşgörüleri hiç sinirlenmezler sanırsınız. Sonra çocukluğumda hep babamın memleketinden yani Siirt ten gelen kurabiyeleri konuştuk durduk öyle babaannem memlekete giderdi ve oradan dönerken adetten ya gidenin çıkını boş yollanmaz mutlaka bu kurabiyelerden konurdu. Ben bayılırdım bu tada kıtır kıtır bir kurabiye sevenler için elbette... Sonra tam buğday unundan yaptıklarını güç bela anlayabildim. Çünkü babaannem de teyzemde yarı Türkçe yarı Arapça konuşurlarken onları takip etmek çokta kolay olmuyor. En nihayetinde teyzemin ta buğday unundan bahsettiğini anladım. İşte bu kurabiyeler onların o leziz ellerinin maharetine ulaşamasa da yakınından geçmeye çalıştılar. İnşallah deneyenleriniz de sever beğenir.
Afiyet olsun



Malzemeler:
1 su bardağından 2 parmak eksik vita yağ (ben elbette burada bulamadığımdan terem yağ kullandım) su bardağının kalan kısmına sıvı yağ ekliyoruz.
! su bardağı toz şeker
ve tam buğday unu 
Şeker yağın içinde eriyene kadar yoğurun sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip şekil verelim 180  derece fırınımıza pembeleşinceye kadar pişirelim.

1 yorum:

  1. Ne güzel kurabiyeler canım benim , çocukluğunun tadını çocuklarına yaşatmak harikadır ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.