çok ayıp!

#Direnhamile

Benim de çok ayıp edenlerin içinde olduğum aşikar...
Ne mutlu ki İlk gebeliğimde son güne kadar hemde bütün gün ayakta durmak pahasına çalışmış ve çalışırken aslında kendini daha sağlıklı hissettiği için çok ayıp etmişim.
Ne yazık ki eşimin altında değil otomobili 2005 yılında asgari ücret bürüt 488,70 tl net 350,15 ile geçiniyorduk bende 6,7 ve 8. aylarımda hala çalışarak eşime destek olmak istediğim için çok büyük bir terbiyesizlik ederek ayıp etmişim. Hey Adam adam diyorum bak hala hazırda sana adama sormazlar mı 350 tl asgari ücret ile geçinen bir aile yeni bebeklerini kirada oldukları evde büyütme cesareti göstermişken sen hangi otomobilden bahsediyorsun diye? adama sormazlar mı otomobili yok ise bu kadına bahsettiğiniz havayı eşi hangi şartlarda sağlayacak diye? Oturmuşsunuz altından zümrütten tahtlarınıza altınızda elmastan arabalar atıp tutmak kolay yok efendim hamile kadın sokağa çıkmasınmış ne diye senin gözünün estetiği bozuk ise sen ve senin gibiler çıkmasın sokağa hatta prangalayın dilinizi de elinizi de uçkurunuzu da  gölge etmeyin başka ihsan istemem.
Yazık insanlar yalnızca konuşmak olsun diye konuşuyorlar... Bir dolu insan bir dolu cümle kuruyor lakin bütün bu cümleler nereye gider diye düşünmüyor...
Yalnızca konuşuyor... 
Ayıp amcacım ayıp asıl sana ayıp sen iki çocuğunla şimdi şu anda bir tek maaşa bel bağlayıp 700 tl kirayı, kışın ortalama her ay 350 tl doğalgazı, fiks hiç değişmeyen 100 tl elektrik faturasını, 50 tl altına düşmeyen su faturasını 1000 tl maaşla yaşayamayacağın için bu cümleleri kurma hakkında yoktur.
Haddini bilecek herkes çok şükür ki sizin omur kemiğinizden yaratılmış olmamıza rağmen bir çok adam diye sıfatlandırılan adamdan daha dik ve adam durur kadın dediğin...
Adam ise karşısındaki vezirde eder rezil de etmeyi bilir illaki...
O nedenle senin inadına gurur duyduğum 7, 8 aylık hamilelik günlerimde  ne güzel  ne huzur dolu bir insanmışım bir yad edeyim dedim.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.