23 Temmuz 2013

HÖŞMERİM (Balıkesir)



Höşmerim tatlısı

Höşmerim tatlısı nasıl yapılır

Höşmerim tatlısı Balıkesir usulü

       
   Malzemeler:
  • 2 Litre pişmemiş çiğ süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 Su bardağı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı peynir mayası (aktar ve baharatçılardan temin edilebilir)
  • Yarım su bardağı orta boy irmik 
Yapılışı:
Uygun bir tencerenin içine sütümüzü boşaltıyoruz. Bir kasede peynir mayasını çok az suyla iyice karıştıralım ve sütün içine dökelim. Mayalı sütü iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak sıcak bir yere koyup saralım. 1 saat kadar bekleterek mayalanmasını sağlıyoruz.
Mayalanan peynirimizin suyunu bir tülbent yardımıyla biraz suyu kalacak şekilde süzüyoruz. Sonra tencereyi ateşe koyuyoruz. İçine yumurta sarılarını ekledikten sonra, bir süre tahta kaşıkla peynirleri eze eze karıştırıyoruz. İrmiği de ekleyip sürekli karıştırmaya devam edelim.
Yaklaşık 5 -10 dakika kadar pişirdikten sonra içine şekeri ilave edebiliriz. Bu sırada biraz sulanabilir normaldir. Sürekli karıştıralım 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alalım. 
Not: Höşmerim tatlısının rengi kendiliğinden sarı olmaz. Sarı olmasını isterseniz içerisine az miktar sarı gıda boyası ekleyerek sarı rengi elde edebilirsiniz.
üzeri için: İsteğinize göre badem, ceviz, fındık, renkli şeker veya rendelenmiş hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe