9 Temmuz 2013

semizotlu börek ( sahur)

Bismillahirrahanrahim
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı”. ( Bakara,183),

“Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.” ( Bakara, 184)


Çok şükür bir Ramazanı şerife daha eriştik çok şükür tüm benliğimiz akça pakça olacak bir zamana eriştik bizleri eriştirdiğin günler ve bu günlerde tüketeceğimiz her lokma nimet için  Rabbim sana şükürler olsun. 


İşte ilk sahur,ilk bereket soframız, ilk davul ve manimiz ve işte huzur, sükunet ve kardeşlik ramazanımız nur olsun akıbetimiz bayram olsun.

Bende lafı fazlaca uzatmadan sahur sofranızda keyif ile tüketeceğiniz bir tarif vermek istedim. Semiz otlu börek çok hafif besleyici bu lezzete hayrı diyemeyeceksiniz...

Semiz otlu börek
malzemeler:
3 adet yufka
6 yemek kaşığı tere yağ yada margarin

Harcı için:
1 adet kuru soğan
1 demet semizotu
2 yemek kaşığı tere yağ yada margarin
1 tatlı kaşığı pul biber
1 bir su bardağı rende beyaz peynir(yağsız olsun)
tuz-karabiber

Üzeri için:
yumurta sarısı



yapılışı:

  • Semiz otları yıkayıp, ayıkladıktan sonra doğrayın.
  • kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  • beyaz peyniri rendeleyin.
  • Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı tere yağ(margarin) kızdırıp, içine piyazlık doğranış  soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • soğanlar renk alınca içine doğranmış semiz otlarını ilave edip, semiz otları suyunu çekene kadar kavurun.
  • En son olarak içine tuz- karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip, sote edin. Tencereyi ateşten indirip, içine rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra harcı soğuması için bir tabağa alın.
  • yufkaları tezgahın üzerine serip, üst üste koyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
  • her üçgenin üzerine fırça yardımıyla erittiğimiz 6 yemek kaşığı tere yağdan sürüp,ortasına soğumuş harçtan koyduktan sonra zarf şeklinde sarın.
  • börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • önceden 180 derecede ısıttığınız fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe