31 Ekim 2013

DEREOTLU POĞÇA






Bismillahirrahmanirahim.
Çok şükür çok uzun zamandan sonra besmele ile başladık yepyeni bir tarif ve yazı ile aslında paylaşacak anlatacak çok şey var. Bütün yaşanan ve paylaşılanları bir yazıya sığdırmak haksızlık olur... O nedenle sırasıyla gitmekte fayda var. Bazen sonlardan bazen başlardan paylaşırım zaman kavramını yitirebilirim ama şüphe yok ki her bir yaşanan kendi içinde bir o kadar değerli kalacak... Şimdilerde küçük bir telaş içerisindeyim inşaAllah muvaffak olurum ve paylaşma imkanı bulurum. O zaman bizde bir güzel sımsıcak poğaça tarifi ile başlayalım ve devamı gelsin diye duamıza amin diyelim...
Allah'a emanet.

Dere otlu poğaça tarifi
Malzemeler:
  • 200gr  tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • yarım demet dere otu
  • aldığı kadar un
İç malzemesi:
lor peyniri



Dere otlu poğaça yapılışı 


Un ve dereotu hariç diğer malzemeler derin bir kapta karıştırılır bir biri ile iyice özdeşleştirilir. Daha sonra  doğranmış dereotu da ilave edilip tekrar karıştırılır. Unumuzu azar azar ilave ederek çok sert olmayan bir hamur elde edilir. Hazırladığımız Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elle bastırılarak avuç içi kadar açılır ve iç malzemesi eklenip kapatılır.  Tepsiye uygun aralıklara ile yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe