pırasalı çörek

PIRASALI ÇÖREK


#Yemekfırtınası 10. gün neolurrrr sen yap dedikleri sanırım en çok istek alan tarifim pırasalı çörek hatta bir ara yeter artık yapmayacağım diye sitem ettiğimi bile hatırlıyorum. Eh bugün de bizim okulda çocuklarımızla yerli malı haftasını kutlama günümüz ve bizimkilerde hazır toplanmışken yapmazsam ayıp olur...

Geçen yaz bir de küçükten bir de yarışmaya bile katılmışlığım var bu tarifle tavsiye kanalının teremyağ sponsorluğunda yapmış olduğu kahvaltıda çok güzel minik bir hediye verilmek üzere oylanmıştı eh hediye alamamıştık lakin oy sıralamasında 2. olmuştum. O yarışmadan da bazı kareler  paylaşmak istiyorum. Ve pırasa yemeyen er kişilere çoluk çocuğa da yedirmek için bir yol bu çörektir. Bilgilerinize efenim...  :)
ayrıca bu tarif de  #yemekfırtınası fikri gibi misssgibi zerrinciğimin tarifidir. Duyrulaaa



Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı ılık süt 
1 çay bardağı zeytinyağı (ayrıca hamura sürmek için 2-3 yemek kaşığı)
yarım paket yaş maya 
1 dolu tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
2 su bardağı tam buğday unu 2 su bardağı buğday unu 
üzeri için yumurta sarısı
İçi için:
yarım kilo pırasa, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
 Ilık sütün içinde mayayı ve şekeri eritin. Unun içini havuz şekilde açıp içine süt, yoğurt zeytinyağı ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur hazırlayalım. 2 su bardağı tam buğday unu ekledikten sonra buğday ununu yavaş ekleyerek hamuru hazırlayalım. Üzerine nemli bir bez serip ılık ortamda mayalandırın. Bu arada tavada zeytinyağı ile ince ince doğradığınız pırasaları tuz ve baharatları ile İyice kavrulduktan sonra salça ekleyin kavurmaya devam edin. Piştiğinde ocaktan alın soğutun. Hamuru 1 saate yakın dinlendirdikten sonra ikiye böldüğünüz hamurun iki parçasını da ellerinizle yayın ve üstüne biraz zeytinyağı sürün. Zeytinyağı sürdüğümüz hamurun yarısına kadar pırasalı karışımdan yayıp bir tarafından tutarak rulo yapın. İki hamur parçasına da aynı işlemi yapın. uç kısımları altına sıkıştırın. 15 20 dakika da tepside mayalanmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.










BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.