Börülce Salatası

İlk yemeğim  olduğunu sanmıyorum ama gerçek manada ilk yemeğim diyebilirim, çünkü ben hep  deli gibi  mutfakta idim ne kadar mutfakta isem o kadar annem ile didişirdik eeeee nede olsa ben biraz aksiyon sevenlerdendim hep değişik bir şeyler olsun derdindeyim. Anacığım da ne  yapsın ziyan olmasın malzemeler derdinde ilk yaptığım yemeği hatırlayamıyorum ama miladım olarak kabul edersem eşimle evlendikten sonra gerçek anlamda mutfak ile haşır neşir oldum. Zira anneciğimin evinde değişik bir kek yapacağım diye ziyan ettiğim yumurtalara benzemiyormuş.
İşten gelmişsin karnın aç acemisin eşin aç acaba sever mi sevmez mi derdi var. Offf birde en iyi aşçılara taş çıkaracak lezzette yemek yapan bir kayın valide var. Yandı gülüm keten helva biliyorum seven ne olsa yerde açlık kardeşim o neler yaptırır işte o bilinmez derken markette buldum kendimi, bir de artistim ki sorma gitsin. Biliyorum taze fasulye pek sevmez ama olsun ben yaparsam yer mantığı ile tabi ki konserveyi kaptığım gibi mutfakta aldım soluğu yemek pişti sofraya düştü... Allahım inanamıyorum nasıl keyifle yiyor aaa birde sevmiyor diyorlardı demek ki yapamamışlar diyede iç sesimle sohbetteyim. Bu arada eşimin cümleleriyle kendime geldim. Hayatım nasıl lezzetliymiş yine aynı marka fasulyeyi al olur mu? demez mi ben kıpkırmızı yavvv kardeş tamam anladın da bizi bari mahcup eyleme  tabi hayatım bakarım markasına dedim mevzuyu kapattım. Sonra markaya bi bakarsın aaaa bu fasulye değilmiş neymiş biz adamcağıza bildiğin börülceyi fasulye diye yutturmuşuz iyimi. Hala çok güleriz o gün aklımıza geldikçe yada börülceyi tükettikçe börülcenin tarihi ve ilk yemeğim  biraz eğlenceli biraz mahcup sonrası mı sonrası hep güzel oldu çok şükür eee arada bir iki pilav yemek yakmaları mı saymazsak güzel yemek yapar olduk.  Şimdilerde elimden geldiğince burada bende tecrübelerimi paylaşıyorum... Bu da ne güzel bir fırtınaysa beni de içine aldı umarım atladığım gün olmaz. İlk gün ilk yemek diye başladık tariflerini büyük bir keyifle hem takip ettiğim hemde sıklıkla denediğim Zerrinciğimin fikrine sağlık detaylar için missgibi ye buyur edeyim. Gelelim bizim börülceye börülce ile tanıştıktan sonra birbirimizi çok sevdik ama bir daha hiç konserve almamak kaydıyla şimdilerde bulmak mümkün olduğunu sanmıyorum. Sizde ben gibi börülce sevenlerdenseniz bol olduğu zamanlarda dondurucunuz da kış için saklayabilirsiniz.


BÖRÜLCE SALATASI
. yarım kilo taze börülce
. 3 adet kırmızı biber
. sirke,sarımsak,zeytin yağ ve tuz
Börülceleri ayıklayıp doğradıktan sonra haşlanır bu arada biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın bir yerde de zeytin yağ , sirke , sarımsak ve tuzu karıştırıp bir sos hazırlayalım.
Uygun bir servis tabağına önce soğumuş olan börülceleri sonrada küçük küçük doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirelim üzerine bolca hazırladığımız sirkeli sosu da ekledik mi tamamdır.

3 yorum:

  1. :))) SÜppersin EMine. Gülerek okudum yazını. Ellerine sağlık. Çok öpüyorum. Grupta albümde yayınladım. Öpüyorum yanaklarından. Okuyucularınız ve blogcu arkadaşlarınızı da davet etmek için yazınızda yemek fırtınasından söz ederseniz pek sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. miisss sağlık taşıyor çok severim ellerine sağlık şekercimmm

    YanıtlaSil
  3. Börülce bir de Ege'den olunca tadına doyum olmaz :)) sevgiler

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.