unsuz yağsız kurabiye

UNSUZ YAĞSIZ KURABİYE

Unsuz yağsız kurabiyemi olur? Demeyin olur biraz kurabiye sanki biraz da cezerye tadında... 
Sevgili Zerrin yine yaptı yapacağını bir iki gün önce bu muhteşem kurabiyeyi misssgibi sayfasında bir paylaştı kanımızı kaynattı bizde girdik mutfağa 5 dakikada hazırlanan 7 dakikada pişen lakin 10 saniyede lüpletilen bu muhteşem kıtırcıkları yapıverdik. Biz çok beğendik çok sevdik sizde benim gibi fındık konusunda şanslılardan biriyseniz. Karadenizin o muhteşem fındıkları ile yapabileceğiniz bu lezzetten mahrum kalmayın derim...
Gelelim tarife çok kolay olduğu kadar bir o kadarda geliştirilebilir... Ben fındık ile yaptım ama siz badem ve ceviz ile yapabilirsiniz ayrıca yine dış süsleme için hindistan cevizi de çok yakışacaktır.

Unsuz yağsız kurabiye

malzemeler:
  • 1 su bardağı fındık
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için pudra şekeri yahut hindistan cevizi
    Yapılışı:                                                                                                                                         Fındıkları rondodan geçirelim. Neredeyse un kıvamında olduğunda içine pudra şekerini ilave edelim. Sırası ile kakao ve yumurta akını da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Yumuşak, ele yapışan hamur haline geldiğinde şekil verelim.  Pek şaşacağını sanmam ama eğer hamurunuz biraz daha sıvı kıvamda ise içine bir miktar daha fındık ekleyelim..
        Bir kasenin içine koyduğumuz pudra şekerine yada hindistan cevizine  minik minik hazırladığımız kurabiyeleri bulayalım. yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 150 derecede sadece 7-8 dakika pişirelim.  Kesinlikle 1dakika bile fazla pişirmeyin. Bu süre tam süredir.
        Şimdiden afiyet olsun...

14 yorum:

  1. ilk defa unsuz ve yağsız kurabiye duyuyorum, çok pratik denemek isterim.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba emir kokusu hosgeldin gercekten denemege deger birde turk kahvesi sevenlerdensen mukemmel bir arkadas oluyor... sevgiler

      Sil
  2. güzel bir tarif bende çok beğendim hemen yapasım geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hic vakit kaybeytme burcincim kakao miktari biraz azaltinca o minik bicirik icinde super saglikli bir atistirmalik olur. sevgiler

      Sil
  3. bu kurabiyeyi bende yapmayı çok istiyorum:) ellerine sağlık.. afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablam kusura bakma biraz gec oldu cok tesekkur ederim soizlerin fikirleri benim icin bulunmaz nimet saygilar sevgiler.

      Sil
  4. Malzemeler zaten lezzetli olacağının garantisini veriyor.Bir tarifte kakao ve fındık varsa tamamdır:)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ayni fikirdeyim findik ve ceviz vazgecilmezlerim birde kako katildimi aralarina yemede yaninda yat :) ayrica cezerye sevenlerdenim sanirim oneden dahada sicak geldi bu tarif bana sevgiler benden size tesekkur ederim.

      Sil
  5. elinize saglik cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler mutfakistan cok keyifli bir isim bu arada sevgiler

      Sil
  6. BU TARİFİ BENDE DENEMEYİ ÇOK İSTİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK..NAZO

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette keyifle nazocum sende dene emin ol vazgecemeyeceksin.

      Sil
  7. merhaba
    bend ezerrin ilk yaptığı zaman yapmıştım ve çok beğenilmişti sonrasında kime tavsiye ettiysem çok beğendi
    sizind eel,inzie sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler mukocum zerrin gercekten muhtesem hem tarihfleri hemsde insanligi ile yuzyuze tanismadigim ama cok deger verdigim biri sanada acfiyetler osun canim. sevgiler

      Sil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.