28 Ekim 2014

çiğ börek

Bu kadar tembellik yeter benim için vazgeçilmez lezzetlerden biri olan çiğ börek ile bismillah dedim.
Yapımı zor gibi görünen aslında bir o kadar da kolay olan çiğ börek pratik ve günü kurtaran bir ana öğün olarak sunabileceğiniz gibi ara sıcak olarakda ikram edebilirsiniz. Biz bu defa ana öğün olarak tükettik hamur biraz fazla tutulunca doyasıya yemek de cabası oluyor. Umarım denediğinizde sizinde vazgeçilmezleriniz arasında olur.


Çiğ börek

Hamur için Malzemeler:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ve su

İç malzeme:
Yarım kilo kıyma
1 büyük boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı pul biber

Yapılışı
Un, su, tuz derin bir kapta buluşturun. Suyun miktarını belirtmedim çünkü azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar  kadar eklemenizi isteyeceğim.  Hamur  dinlenirken bir yandan iç  malzemeyi hazırlayalım... Soğanı rendeleyelim kıyma ve baharatlarla buluşturup bir süre yoğurun. Bu defa iç malzeme hazırken hamurumuzu bezelere bölelim her bezeyi tek tek açıp içine hazırladığımız malzemeden yerleştirin. Kenarlarını pizza kesici veya elinizle çimdirerek kapatalım. Daha sonra kızgın sıvı yağda kızartalım.


Afiyet olsun.






0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe