Börülcenin bendeki tarihi



Yıl 2003 kışı işten telaşlı bir halde market alışverişi yapıp eve geldim aldığım konserve taze fasulyeyi pişmek üzere ocakla baş başa bıraktım.Neyse yemek vakti ve pekte severek yemediği taze fasulye için bu kez eşimin ağzından bir iltifatlar anlatamam bu arada benim yapamadığımdan değil lakin ona pek bir yavan gelirdi. Bende bir merak konservenin markasından olsa gerek acele ile alıp sepete attığım kavanozun üzerini bir inceleyeyim dedim ama oda ne ben taze fasulye değil telaşla börülce konservesi almışım. Anlayacağınız börülce ile yollarımızın kesişmesi tamamen tesadüf ama iyi ki tanışmışız. Son günlerde almış ve hatta yapmış bulunduğum bir börülce salatası tarifi var ki tadına doyulmaz bende paylaşmak istedim. Umarım benim kadar geç kalmadan sizlerde börülce ile tanışır ve tadından pay alırsınız. Şimdiden afiyet olsun.




BÖRÜLCE SALATASI
Malzemeler


  •  yarım kilo taze börülce
  •  3 adet kırmızı biber
  •  sirke, sarımsak, zeytin yağ ve tuz...
yapılışı

  • Börülce ayıklayıp doğrandıktan sonra bir güzel haşlanır.
  • Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  • Ayrı bir kapta zeytin yağ , sirke , sarımsak ve tuzu karıştırıp bir sos hazırlayalın.
  • Uygun bir servis tabağına önce soğumuş olan börülceleri sonrada küçük küçük doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirelim üzerine bolca hazırladığımız sirkeli sosu da ekledik mi tamamdır.
AFİYET OLSUN...


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Tadını bilmem denemek lazım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gülten hanım kesinlikle tavsiye ederim. cok kısa bir ömrü olsa da ben buzlukta bulundurarak bu lezzeti bir süre daha uzatıyorum.

      Sil
  2. Borulceyi cok severim evde benden baskasinin sevmemesi ne kotu ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.