11 Mayıs 2015

GÜVEÇ TAVUK

Güveçte tavuk
Güveçte tavuk nasıl yapılır?
Güveçta tavuk tarifi
güveç tavuk
GÜVEÇTE TAVUK

Güveçte tavuk bizim ailenin gerçekten vazgeçilmezlerindendir. Bu kez tek kişilik değilde dört kişilik bir güveçte yaptım. Lezzet yine harikaydı.Bu bana ait bir tarif değil ama biri iki değişiklik yaparak kendi yorumumu kattım. Hiç kimsenin hastane yemeği gibi bembeyaz bir yemek yemeği sevmediğini biliyorum. O nedenle içinde biraz renk gelsin diye ben domates ekledim. İster birer kişilik güveç kalıplarına ister böyle daha önceden aldığınız bir yoğurt kalıbına 4 kişilik yapabilirsiniz. Her iki şekilde güveç tavuk tadı muhteşem bir yemek oluyor. Güveç tavuk tarifine gelince öyle çok zor değil benim hiç yeteneğim yok diyen biri dahi çok rahat yapabilir. Bir denemekte fada var. 

Tavuk kapama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Lazanya tafine buradan ulaşabilirsiniz.
Ispanaklı Lazanya tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Güveçte tavuk tarifi malzemeleri:
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yada zeytin yaği
  • 500 gr tavuk kuşbaşı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber,kimyon, kekik
  • üzerine kaşar peynir rendesi
Güveçte tavuk tarifi:
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Daha sonra kuş başı doğranmış tavukları ekleyin sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Sırası ile Yeşil biber, domates ve en son  haşlanmış bezelye ekleyip kavrulmaya devam edilin.
  • Bu arada ayrı bir yerde küp küp doğradığımız patatesleri kızartın. 
  • Tavuklar piştiğinde ocaktan indirip kızarmış patates eklenir.
  • baharatlar ile karıştırılır...  
  • Bütün malzeme küçük güveçlere yada tek güveç konur üzerine kaşar peynir rendelenip fırına verilir. 
  • Fırında sadece peynir eriyene kadar pişirilir.
Afiyet olsun...




Güveçte tavuk
Güveçte tavuk nasıl yapılır?
Güveçta tavuk tarifi

23 yorum:

  1. müthiş görünüyor ellerine sağlık karnım acıktı yahuu :)))

    YanıtlaSil
  2. Tavuğu çok severim ama hiç böyle denememiştim eline sağlık:)Güveçi etle yapardım hep.

    YanıtlaSil
  3. nefis lezzet ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimsin tesekkur ederim hocam nasil gidiyor;D

      Sil
  4. Şahane olmuş ellerinine sağlık bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgün muhakkak atlama dene cok seveceksin :)

      Sil
  7. nefis bir yemek olduğu kesin. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sğlık,güveç yemekleri çok güzel oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helede yaz turlusu tadına doyulmuyor :)

      Sil
  9. Tam eşime göre bir tarif. ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. kaşar fikri daha önce aklıma gelmemişti, harikasınız
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh biribirimize yol oluyoruz daha neler ogreneceğiz kimbilir birbirimizden :)

      Sil
  11. Ellerinize sağlık, çok çok lezzetli görünüyor. Kaşar rendesi de güzel bir tad katmıştır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir kaşar rendesi birde beşamel harika oluyor bence fırın yemeklerinde :)

      Sil
  12. Toprak kapta nefis oluyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. eline saglık cnmm guzel gorunnuyor tadı da mukemmel dir kesiN :) lEZZET TRAMVAYI

    YanıtlaSil



design by GeCe