22 Mayıs 2015

HAYDARİ


HAYDARİ
Haydari tarifi
Haydari nasıl yapılır?

haydari nasıl yapılır
haydari

Haydari

Bir çok yemeğin aperitifi olan Haydari rakı sofralarının baş tacı olsa da ben oturup başına kaşık kaşık yemek için sebep aramadığım bir mezedir.
Haydarinin bu tarifiyle dışarıda hazır satılana taş çıkarınca artık haydari adına bir post girelim dedim...
Umarım sizin sofranızın ve en güzel davetlerinizin de baştacı olur.



Börülce salatası ve mezesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Süzme yoğutlu patates mezesi tarifime buradan ulaşabilirsiniz.



Haydari malzemeleri:
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sert beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • yarım su bardağı kıyılmış dereotu
  • yarım su bardağı taze nane
  • zeytin yağı ve tuz

Haydari tarifi:
  • Haydari tarifi için Süzme yoğurdu derin bir kaba alın.
  • Peyniri çatalla ezip yoğurda ekleyin. 
  • İçine sarımsakları ezerek dereotu ve naneyi ince kıyarak ekleyin. 
  • Son olarak tuz ve zeytin yağını  ayarlayıp servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun...


HAYDARİ
Haydari tarifi
Haydari nasıl yapılır?

0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe