3 Nisan 2016

İÇLİ KÖFTE - KİTEL

kitel
Evet çok uzun zaman oldu. Başka bir tarafı düzeltelim derken diğer tarafı bazen ihmal ettiğimiz oluyor. Bu son olur inşallah en azından kendim için işleri rayına koyalım derken evdeki çoluk, çocuk, eş herkes ihmal olmak üzereyken ipin ucunu yakaladım. Allah'tan anlayışlı iki erkeğe sahibimde bana bunun dırdır etmiyorlar. Gönüller alınmış durumda herkesin ihmali hatta kendi damağımın bile unutmaya yüz tuttuğu bir tadı hem ev halkı hemde uzun zamandır ziyaretimize gelemeyen halamız ve amcamız şerefine paylaşıyorum. İşte gönlümüzün, gözümüzün sultanı  içli köfte huzurlarınızda.



MALZEMELER
İçli köfte hamur için:

  • 2 kg içli köftelik bulgur (namı diğer sever kitel)
  • reyhan,tuz,su
İçli köfte iç Malzemeleri
  • 1 kg kıyma
  • 1 sana yağ
  • 5-6 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kırmızı toz biber
  • reyhan
  • nane
İçli köfte Yapılışı: 

  • İçli köfte için Soğanlar rondodan geçirilir 1 adet sana yağ bir yanda yayvan bir kapta eritilip soğanlar da eklenir. 
  • Pembeleşen soğanlara sırası ile kıyma eklenir kıymayı parçalayarak
  • atarsanız toplanmayı engellemiş olursunuz. 
  • Daha sonra kavrulan kıymaya daha önceden haşlanmış pirinçleri yada dün geceden kalmış pilav da olabilir ekleriz. 
  • En son kapatmaya yakın sırası ile tüm baharatları kendi ağız tadınıza uygun ekleyin. 
  • En son kıyılmış maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım soğuyana kadar beklemekte fayda var zira bulgurdan olan hamuru ısısı ile eritiyor. 
  • Diğer tarafta 2 kilo bulgura 3 bardak ılık suyu yoğurarak ekleyelim ki hamurun kıvamını anlayalım.
  • Sık sık yoğurursanız su oranını iyi ayarlarsınız aynen börek hamuru misali kulak memesi kıvamında olmalıdır. 
  • 20 dakika dinlendirdikten sonra resimlerde gördüğünüz şekilleri takip ederek doldurmalısınız.
  •  Ayrıca bu içli köftemizi yaptığımızda bir çoğumuzun dışarıda satılan köfteler gibi bol sıvı yağ ile kızartabilir yada benim yaptığım usulde kaynayan suya atarak haşlayabilirsiniz.
  •  İnanın haşlanmıs hali sizi kızarmış halinden daha yoğun bir lezzete boğacak.
  • Afiyet Olsun.

içli köfte

içli kofte
içli kofte





içli köfte
içli köfte
içli köfte
















3 yorum:



design by GeCe