İRMİK TATLISI

"Dua; üç harf kadar küçük, içine her şeyi sığdırabilecek kadar büyüktür. 
Rabbim hayrımıza olan tüm duaları kabul etsin."
hayırlı cumalar..



Büyük aralar oluyor böyle işte iki minik bir büyük üç er kişiye sahip olduğunda yorulmuyorsun da bazı bazı askıya aldıkların oluyor.
İşte onlardan biri de bu mecra oluyor dersler günlük hayat meşgaleleri derken bir bakıyorsun akşam yada sabah olmuş... 



Hatta bazen bir bakıyorsun tam tamına bir yıl olmuş ufaktan inceden yeni yıla girmeye hazırlandığımız bu günlerde Allh'ım her birimizin gönlünde aklında her ne iyi niyetle ne dileklerde bulunur ise Rabbim önce siz dostlarıma versin... Sonra bana versin. Dostun duasına nail olalım bizde inşallah... Olumsuzluklar ile dolu geçtiğini düşündüğümüz 2013 yılında eksik ne yaşadınız ve nelerden mahrum kaldınız ise her birini tek tek size sunsun. Yeni yıl önce sağlık sıhhat sonra huzur ,anlayış ama bu ahir zamanın en önemlisi ise kimselere muhtaç olmadan aileniz ile rahat ve ferah içinde yaşayacağınız bolluk ve bereket dolu bir yıl olsun.


Kremşantili irmik tatlısı

irmik tatlısı malzemeler:

  • yarım paket irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt


irmik tatlısı şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su


irmik tatlısı yapılışı:

  • Yumurta  ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Sırası ile içine sıvı yağı, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak irmik ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bütün malzemeyi homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın.
  • elinizdeki her hangi bir kek kalıbına yada borcama dökün.
  • 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bu arada 1.5 su bardağı soğuk suya 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip eritelim.
  • Daha sonra soğuk hazırladığımız şerbeti  bir kepçe yardımı ile üzerine dökün.
  • Şerbetini çeken ve soğuyan tatlıya 1su bardağı süt ile hazırladığımız keremşantiyi sıvayalım.
  • üzerini istediğiniz şekerleme ile süsleyin.

afiyet olsun.

1 yorum:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.