10 Nisan 2016

PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ


Peynirli kol böreği
Peynirli kol böreği tarifi
Kol böreği nasıl yapılır?



kolböreği
Peynirli kol böreği benim ilk denemem aslında, genel olarak en çok istek alan börek teriflerim olduğundan bu tarifi de denemek yapmak istedim, fakat hamurunu sen
açacaksın dediler mi orada bir durmalı zira bu meşakkatli olduğu kadar riskli bir iş oluyor.
Ben genelde yemek yapmaya üşenmem hatta büyük keyif aldığımda söylenebilir. Sevmediğim sanırım bulaşık kısmı ama olsun... Onu da bulaşık makinesini icat edene dua ederek hallediyorum . ;) Her neyse ilk olarak yepisyeni eltim Serpil'in anneciğinin ellerindea n tattığım kol böreğinin hayranı olmamak imkansız.
Yakın zamanda elticiğim de tekrar edince bu lezzeti denemeliyim dedim. Eeee deneme yapılınca paylaşmamak olmaz işte karşınızda peynirli kol böreği...

Şimdi bu tarifimiz bizim ve ailemizin en çok istek alan tarifi bende her zaman istek alan börek tariflerimden bir tık öte gidip ellerimle açtım.
Denemenizi tavsiye ederim... Hiç üşenmeyin gerçekten kolay ama bir o kadarda lezzetli kol böreğini kaçırmayın derim...

Çiğ Börek tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Pazılı kıyır börek tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Yeşil mercimekli börek tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Mekik yada Midye börek tarifime buradan ulaşabilirsiniz.





Peynirli kol böreği Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 2 yumurta 
  • çeyrek çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 kesme şeker kadar yaş maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • aldığı kadar un 
  • hamuru açmak için nişasta 

Peynirli kol böreği iç malzemesi
  • 125 gr tere yaği 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 300 gr. kadar lor peyniri 
  • üzeri için 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 3 yemek kaşığı su 

Peynirli kol böreği yapılışı

  • Derin bir kabın içinde süt ,yumurta ,sıvı yağ ,maya ve tuzu karıştıralım 
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım. 
  • hamuru 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 8 eşit parçaya bölelim 
  • her bir bezeyi nişasta ile güzelce açalım. (detaylar resimlerde) 
  • iç malzemesindeki tereyağ ve sıvı yağ eritilip açtığımız yufkaların içine kaşık yardımı ile dökelim.
  • Son olarak peynir eklenir ve yine resimde görüldüğü gibi parmak uçlarınızla ittirilerek toplanır. 
  • her bir bezeye aynı işlem uygulanarak tüm bezeler bitirilir. 
  • son olarak kalan yağ karışımına 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı su eklenip kol böreğinin üzerine gezdirilir. 
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.  



0 yorum:

Yorum Gönder



design by GeCe