5 Nisan 2016

PIRASALI ÇÖREK


Pırasalı çörek
Pırasalı çörek tarifi
Pırasalı çörek nasıl yapılır?
Pırasalı çörek Tam buğday unundan

pırasalı çörek
pırasalı çöerek

Pırasalı çörek pırasalı çörek sen nelere kadirsin... Aslında çok zor bir tarif değil biraz beden biraz Ayşe den birazda misssgibi den benden kısmı tarifin hamur kısmını ve unu farklı kullanmam oldu. Ayşe den kısmı Ayşe'nin meşhur açma tarifidir. Misssgibi ise zaten pırasalı çörek fikri sahibidir. Ben ilk gördüğümde bayıldım lakin pırasalı börekten vazgeçemediğim için tereddütlü yaptım. Şimdi iyi ki yapmışım diyorum. Öncelikle pırasalı çörek de börek de çok lezzetli oluyor hiç şüphe etmeyin... İlk kuralımız bu malum ikinci kural hamurumuzun yumuşacık olması son olarak da lezzet patlaması yaşayanlara bir dilim daha yok mu? sorusunu sordurabilmektir. :))
Sevgiler...
Kakule



Meşhur Amerikan Çöreği Donut tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Çankırı'nın meşhur Bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
 Ve memleketin neredeyse her yerine ait Katmer tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


Pırasalı çörek tarifi malzemeler:

  • 1 kilo 
  • 1 çay bardağı sıvı yada zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağı (pırasayı kavurmak için)
  • mahlep 
  • pul biber
  • karabiber
  • tam buğday unu ve un 
pırasalı çörek
pırasalı çörek


  •  Pırasalı çörek yapımında süt ve suyu ılık bir hale getirip maya ile karıştıralım.
  • Daha sonra sırası ile yağ, şeker,tuz,ve mahlebi ekleyip karıştıralım.
  • İyice karıştıktan sonra azar azar unu eleyelim. 
  • Ben eşit miktarda ekledim yani 2 bardak tam buğday unu 2 bardak beyaz un olarak..
  • Elbette un tamamen sizin sıvı karışımının toparlanması ile ilgili bu 2 bardak kısmı 3 te olabilir.Bazen yumurta büyüklüğü bardak küçüklüğü un miktarını arttırıp çoğaltabilir.
  • Pırasalı çörek hamuru kulak memesinden yumuşak bir hamur olmalı ele yapışabilir. 
  • Hamuru tam 1 saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım. 
  • Bu arada ince ince doğradığımız pırasaları bir güzel sıvı yağda kavuralım ocaktan alıp içine karabiber ve pul biber ekleyelim. 
  • Pırasalı çörek hamuru da kabarınca ikiye bölüp biraz un yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım.
  • İçine sıvı yağı sürüp pırasalı içten ekleyip rulo haline getirelim uç kısımlarını büküp büktüğümüz taraflar tepsiye gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim. 





Pırasalı çörek
Pırasalı çörek tarifi
Pırasalı çörek nasıl yapılır?
Pırasalı çörek Tam buğday unundan

8 yorum:

  1. harika olmuş:) ellerinize sağlık. Ben her hafta pazarda pırasa gördüğümde tekrar yapsam mı şu çörekten içimden geçiriyorum.. tekrar tekrar yapıp yemeli :))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim Zerrin zaten fikir anası olarak bize yeniden pırasayı sevdirdin. Evet bence de tekrar tekrar yapıp yemeli yedirmeli :))

    YanıtlaSil
  3. İçerisin de pırasa ve peynir olan her şeyi bir lokma da yutabilirim :)) ellerinize sağlık ben çörekte ilk kez pırasalı olarak gördüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim arkadasım bende aynı fikirdeyim birde cocuklara sevdirmenin binbir yolu :D

      Sil
  4. Eline sağlık canım.Pırasalar bitmeden yapmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle fatmacım denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  5. çok lezzetli görünüyor canım... ellerine sağlık

    YanıtlaSil



design by GeCe