KIVRATMA
Bayram geldi geçti üzerine bunca zaman oldu bizim ev bayram havasından kurtulamadı.
En önemli neden evden bayramdan beri bayramlık tatlıların eksik olmayışı eh durum böyle olunca son tatlımızın tarifini vermekte boynumuzun borcu oldu. Aslında annesi samsunlu olunca insanın samsun yöresine ait bu hafif şekerli, bol ceviz yada fındıklı ve kuru baklava tadını sevenler için geleneksel bu tadı paylaşayım istedim. Annem nedense hep bu tatlıyı sürpriz yapar bizde hala fırının içinde kıvratma var mı diye açar açar bakarız alışkanlık işte :)
Bütün ev halkı bayıla bayıla her öğün birer adet cıtır cıtır tükettik.
Sizler de bu lezzetten mahrum kalmayın istedim . afiyet olsunnnnn
KIVRATMA (Samsun)
malzemeler:
* 4 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sızma zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı sirke(elma sirke)
* yarım çay kaşığı tuz
* un
* nişasta
İç malzemesi:
* kırılmış ceviz veya fındık
* 2 su bardağı toz şeker
üzeri için:
* 125 gr tereyağ yada margarin
yapılışı:
Yumurta, süt,z.yağı,sirke,karbonat ve tuzu derin bir kabın içine alın. Uygun aralıklarla unu ekleyin hamur ne çok yumuşak nede çok sert olmalı uygun aralığı siz kendiniz belirleyin. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin ve minik minik bezeler halinde hazırlayın. İri birer ceviz büyüklüğünde olması yeterlidir.
Her bezeyi tek tek nişasta ile açıp uygun inceliğe ulaştığında bütün yufkaya şekerli cevizli karışımdan serpip kol böreği şeklinde sarıp kıvırıyoruz daha sonra tepsimize uzunlamasına dizip tıpkı baklavamız da uyguladığımız gibi tereyağ yada margarini eritip üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derce fırınımızda üzeri kızarana dek pişirip soğuk servis ediyoruz.
Kuru baklava olarak da karşımıza çıkan bu tarifin iç malzemesini kestane ile de yapabilirsiniz.
Uygun bir kapaklı kavanoz da muhafaza ederseniz uzun süre tazecik tüketirsiniz.
Püf noktası: Hamurunuzun inceliğinden emin değilseniz kıvırma işlemini hamuru biraz esneterek yaparsanız hamurunuz incecik olacaktır.
Bütün ev halkı bayıla bayıla her öğün birer adet cıtır cıtır tükettik.
Sizler de bu lezzetten mahrum kalmayın istedim . afiyet olsunnnnn
KIVRATMA (Samsun)
malzemeler:
* 4 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sızma zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı sirke(elma sirke)
* yarım çay kaşığı tuz
* un
* nişasta
İç malzemesi:
* kırılmış ceviz veya fındık
* 2 su bardağı toz şeker
üzeri için:
* 125 gr tereyağ yada margarin
yapılışı:
Yumurta, süt,z.yağı,sirke,karbonat ve tuzu derin bir kabın içine alın. Uygun aralıklarla unu ekleyin hamur ne çok yumuşak nede çok sert olmalı uygun aralığı siz kendiniz belirleyin. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin ve minik minik bezeler halinde hazırlayın. İri birer ceviz büyüklüğünde olması yeterlidir.
Her bezeyi tek tek nişasta ile açıp uygun inceliğe ulaştığında bütün yufkaya şekerli cevizli karışımdan serpip kol böreği şeklinde sarıp kıvırıyoruz daha sonra tepsimize uzunlamasına dizip tıpkı baklavamız da uyguladığımız gibi tereyağ yada margarini eritip üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derce fırınımızda üzeri kızarana dek pişirip soğuk servis ediyoruz.
Kuru baklava olarak da karşımıza çıkan bu tarifin iç malzemesini kestane ile de yapabilirsiniz.
Uygun bir kapaklı kavanoz da muhafaza ederseniz uzun süre tazecik tüketirsiniz.
Püf noktası: Hamurunuzun inceliğinden emin değilseniz kıvırma işlemini hamuru biraz esneterek yaparsanız hamurunuz incecik olacaktır.
Harika görünüyor :)) süper...
YanıtlaSilEv baklavasının yeri ayrı:)
YanıtlaSilçoook güzel görnüyor tadının da görüntü kadar harika olduğuna hiç şüphem yok:)Anneciğinin ellerine sağlık...
teşekkürler Bernacım
YanıtlaSilteşekkürle yasemin hoşgeldin :)
YanıtlaSil