13 Mart 2013

SANDVIÇ EKMEĞI

İşte pazar gecesinden bir hatıra daha pazartesi günleri okulda hamur işi günü olunca evde yapılmış ekmek, açma poğaça gibisi olmuyor. Biz de rutini bozmadık kekin yanına bir de bu güzel sandviç ekmeğini pişirdik isteyen böyle isteyen içi bolca doldurulmuş halde nasıl tüketeceğiniz size bağlı afiyet olsun. bu arada değinmeden geçemem bu tarif sevgili misssgibi  Zerrin'ciğimin tarfidir. Kesinlikle aynısıdır lakin benim unutkanlığım nedeni ile yumurta bütün girince içine tarif bu hale geldi. :) Arkadaşımın anlayışı içinde ayrıca çok teşekkür ederim.


Malzemeler:
6 bardak un
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
Yapılışı :
Su, süt, şeker ve maya karıştırılır iyice eritilir.
Daha sonra sırasıyla yumurta, sıvı yağ, bir yumurta tuz ve un eklenir. Kulak memesı kısmında hamur elde edılır. Sıcak bir ortamda 45 dakika bekletilir hamur iki katına ulaştığında küçük bezeler hazırlayıp tepsiye dizileri üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu ekledıkten sonra bu biçimde 10 dakika daha mayalandırıp 180 derece fırında üzerlerine kızaran kadar pısırıyoruz. Sonrada afiyetle yıyıyoruz. 

2 yorum:

  1. Elinize sağlık,içine malzemesiyle birlikte evde doğal hamburger,sandviçiniz hazır..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler bence de çok lezzetli ve sağlıklı en azından :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.