ZEYTİNLİ EKMEK
malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yada z.yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket yaş maya( tercih edin zira ben onunla çok iyi bir hamur tutturuyorum)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
zeytin ezmesi ve dilimlenmiş zeytin taneleri
tam buğday unu
yapılışı: süt ve suyu ılık bir hale getirip maya ve şeker ile iyice eritelim. Sırası ile yumurta, yağ ve tuzu ekleyip ekleyip karıştıralım iyice karıştıktan sonra azar azar unumuzu ekleyelim. Elbette un miktarı tamamen sizin sıvı karışımınızın toparlanması ile ilgili o nedenle yavaş yavaş eklemek en doğrusu olacaktır. Hamur kulak memesinden yumuşak bir hamur olmalı ele yapışabilir. Hamurumuzu en az yarım saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım. hamurumuz kabarınca ikiye bölüp biraz un yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım içine tereyağı yada margarin (ben teremyağ kullanıyorum) sürüp zeytin ezmesi ve zeytin tanelerini ekleyip rulo haline getirelim uç kısımlarını büküp tepsimize koyalım üzerine bir yumurta sarısı, zeytin ve susam ekleyip 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok: