Tencere Pandispanyası Tarifi
Tencere Pandispanyası Tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 3 klasik kahve fincanı toz şeker
- 3 klasik kahve fincanı un
- 30 gr. kakao
- 1 kahve fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
Tencere pandispanyasını pişiririken çelik tencere kullandım. Çelik tencerelerinin ısıyı uzun süre içine hapsetme özelliği sayesinde, en kısık ateşte 20 dakikada olabileceği en güzel şekilde pişti.
Hazırlanışı:
- Tencere pandispanyayı hazırlamak da pişme süresi kadar kısa ve son derece pratik.
- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına kırın ve mikserle 1 dakika çırpın.
- Toz şekeri ekleyip 4 dakika daha çırpın ve un,kakao,su ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe spatula ile karıştırın.
- Karışımı pişireceğiniz tencereye rahatça sığacak ve alçakta kalacak bir borcam kabı güzelce sıvıyağ ile yağlayıp karşımı içine boşaltın.
- Karışımı boşalttığınız kabı tencerenin içerisine güzelce yerleştirin ve kenar kısmından yarısına gelecek kadar su ekleyin.
- Tencerenin üzerini havlu ile güzelce kapayın ve ateşe koyun.
- Tencereye koyduğunuz su kaynayınca,altını kısın ve 20 dakika pişirin.
- 20 dakika kısık ateşte piştikten sonra,ocağı kapatın ve 10-15 dakika kekin demlenip kendisini salmasını bekleyin.
- Bu süre nihayetinde keki döktüğünüz kabı tencereden çıkartıp kenarlarından tutup sallayarak kendini tamamen bırakmasını sağlayın ve servis tabağına ters çevirin.
- her türlü pastanın tabanında kullanabileceğiniz muhteşem bir pandispanya ama illada ağlayan pastada kullanın derim.
afiyet bal şeker olsun…
Tencerede pişme şekli hoşuma gitti,eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler canım en kısasa denemenin tavsiye ederim.
YanıtlaSil