Bu kadar tembellik yeter benim için vazgeçilmez lezzetlerden
biri olan çiğ börek ile bismillah dedim.
Yapımı zor gibi görünen aslında bir o kadar da kolay olan
çiğ börek pratik ve günü kurtaran bir ana öğün olarak sunabileceğiniz gibi ara
sıcak olarakda ikram edebilirsiniz. Biz bu defa ana öğün olarak tükettik hamur
biraz fazla tutulunca doyasıya yemek de cabası oluyor. Umarım denediğinizde
sizinde vazgeçilmezleriniz arasında olur.
Çiğ börek
Hamur için Malzemeler:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ve su
İç malzeme:
Yarım kilo kıyma
1 büyük boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay kaşığı pul biber
Yapılışı
Un, su, tuz derin bir kapta buluşturun. Suyun miktarını
belirtmedim çünkü azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir
hamur olana kadar kadar eklemenizi
isteyeceğim. Hamur dinlenirken bir yandan iç malzemeyi hazırlayalım... Soğanı rendeleyelim kıyma ve baharatlarla buluşturup
bir süre yoğurun. Bu defa iç malzeme hazırken hamurumuzu bezelere bölelim her
bezeyi tek tek açıp içine hazırladığımız malzemeden yerleştirin. Kenarlarını
pizza kesici veya elinizle çimdirerek kapatalım. Daha sonra kızgın sıvı yağda kızartalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder