12 Mayıs 2015

PIRASALI ÇÖREK

Pırasalı çörek
Pırasalı çörek tarifi
Pırasalı çörek nasıl yapılır?
Pırasalı çörek Tam buğday unundan

pırasalı çörek
pırasalı çöerek
Pırasalı çörek pırasalı çörek sen nelere kadirsin... Aslında çok zor bir tarif değil biraz beden biraz Ayşe den birazda misss gibi den benden kısmı tarifin hamur kısmını ve unu farklı kullanmam oldu.
Ayşe den kısmı Ayşe'nin meşhur açma tarifidir. Misss gibi ise zaten pırasalı çörek fikri sahibidir. Ben ilk gördüğümde bayıldım lakin pırasalı börekten vazgeçemediğim için tereddütlü yaptım. Şimdi iyi ki yapmışım diyorum. Öncelikle pırasalı çörek de börek de çok lezzetli oluyor hiç şüphe etmeyin... İlk kuralımız bu malum ikinci kural hamurumuzun yumuşacık olması son olarak da lezzet patlaması yaşayanlara bir dilim daha yok mu? sorusunu sordurabilmektir. :))
Sevgiler...
Kakule

Meşhur Amerikan Çöreği Donut tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Çankırı'nın meşhur Bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Ve memleketin neredeyse her yerine ait Katmer tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

pırasalı çörek
pırasalı çörek
Pırasalı çörek tarifi malzemeler:
  • 1 kilo pırasa
  • 1 çay bardağı sıvı yada zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı (pırasayı kavurmak için)
  • mahlep 
  • pul biber
  • karabiber
  • tam buğday unu ve un 
pırasalı çörek
pırasalı çörek
  •  Pırasalı çörek yapımında süt ve suyu ılık bir hale getirip maya ile karıştıralım.
  • Daha sonra sırası ile yağ, şeker,tuz,ve mahlebi ekleyip karıştıralım.
  • İyice karıştıktan sonra azar azar unu eleyelim. 
  • Ben eşit miktarda ekledim yani 2 bardak tam buğday unu 2 bardak beyaz un olarak..
  • Elbette un tamamen sizin sıvı karışımının toparlanması ile ilgili bu 2 bardak kısmı 3 te olabilir.Bazen yumurta büyüklüğü bardak küçüklüğü un miktarını arttırıp çoğaltabilir.
  • Pırasalı çörek hamuru kulak memesinden yumuşak bir hamur olmalı ele yapışabilir. 
  • Hamuru tam 1 saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım. 
  • Bu arada ince ince doğradığımız pırasaları bir güzel sıvı yağda kavuralım ocaktan alıp içine karabiber ve pul biber ekleyelim. 
  • Pırasalı çörek hamuru da kabarınca ikiye bölüp biraz un yardımı ile 1 cm kalınlığında açalım.
  • İçine sıvı yağı sürüp pırasalı içten ekleyip rulo haline getirelim uç kısımlarını büküp büktüğümüz taraflar tepsiye gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim. 

Pırasalı çörek
Pırasalı çörek tarifi
Pırasalı çörek nasıl yapılır?
Pırasalı çörek Tam buğday unundan

38 yorum:

  1. pırasa yemeğini sevmem ama poğca ve borek icinde cok hosuma gidiyor ellerinize sağlık cok guzel gorunuyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler gulsah bende oyle basladım ama simdi yemegınıde sever oldum. :)

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor,pırasa hamurişlerine çok yakışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kkesinlikle aynı fikirdeyim borek corek poğaca farketmez :)

      Sil
  3. Nasıl lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım , pırasa börekleri yumuşacık yapıyor seviyorum.

    YanıtlaSil
  5. süper tarif, çocuklara pırasa yedirmek için iyi bir yöntem

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim pırasayı, pırasalı çörek de çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Pırasaya ve pırasalı herşeyi çok severim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Pırasalı çörek fikri farklı geldi.. Malum, pırasa çok sevilen bir sebze değil ya...belki bu şekilde bir şans tanıyabiliriz...:)

    (Malzeme listesinde pırasanın yeri boş kalmış sanırım...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iyi dikkat tesekkurler gec saatlerde yazılınca oluyor bazen teskkurler. bence de bir sansı olsun pırasanın zira hiç yemeyen bir kimseye dahi yedirilebilecek bir tarif :)

      Sil
  10. Ben de severim bazen böyle çörek bazen börek görüntüsüyle harika oluyor sağlıklı besleyici daha ne olsun değil mi:)))
    Ellerinize sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür Hatice verilen nimetlerin kıymetini bilmek güzel :)

      Sil
  11. Güzel bir börek .Ellerine sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık sağlıklı bir ikramlık olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biraz hamur işi olsa da kesinlikle saglıklı :)

      Sil
  13. Pırasalı tarifler nefis oluyor...Ben çok severim ve de elimden geldiğince sık sık yapmaya çalışırım...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebzeleri zamanlarında tüketmek güzel bende cok severim pırasayı :)

      Sil
  14. pırasalı lezzetler benim vazgecilmezlerim arasındadır. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Nefis bir tat olduğuna eminim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. pırasadan hiç hoşlanmam ama böreğin içinde falan yiyorum böyle çörek içinde de güzel olabilir..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. pırasayı sevemiyorum ben ya :( ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Pırasalı çörek bayıldım kesinlikle deneyeceğim ELİNE SAGLIK :) LEZZET TRAMVAYI

    YanıtlaSil
  19. Pırasa bizim evimizde çok değerlidir. Arnavut böreği özellikle ama sizin çöreğinizde çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 20 million visits, 193 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______354%20Members
    Happy Blogging
    ****************
    Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
    i followed your blog, please follow back
    ++++++++++++++++
    Get a special price for your blog! with compliments
    Best Regards
    Chris
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/02/01//15020111342218874512926646.png
    ++++++
    Merhaba bi'şey Chris!
    Sana "dizini uluslararası blogspot" konulu kaydolarak blogunuza duyurmak için öneririm
    "Dizin" Dünyada 20 milyon ziyaret, 193 Ülke olduğunu! ve 20.000 'den fazla bloglar. Bize katılın gel, kayıt ücretsizdir, sadece bizim blogu takip rica
    Ben Uluslararası blog Sözlüğü Kayıtlı Olmak düşünün A Wonderful bloga sahip. Sizin Ülke Temsil Will
    Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret Ve Blogunuzu Adı Comment Lütfen
    Blog URL
    Sizin Ülke Listesine eklenecektir Yorum Oturumu'nda Çalıştırma Ülke Of Yer
    Sağ tarafta, "yeşil liste", tüm ülkeleri bulacak ve bunları tıklarsanız, o Ülkeden bloglar isimlerini bulacaksınız.
    Anlayışınız için registration.Thank size doğrulamak için blog takip Emir
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey______354%20Members
    Mutlu Bloglama
    ****************
    Benim blog takip için teşekkür ederim - bu büyük takdir! : O)
    Ben blogunuza izledi geri takip edin
    ++++++++++++++++
    Blogunuz için özel bir fiyat alın! en iyi dileklerle
    Saygılarımla
    Chris
    http://nsm08.casimages.com/img/2015/02/01//15020111342218874512926646.png

    YanıtlaSil
  21. Nefis görünüyor canım :) ellerine sağlık bayılırım pırasalı lezzetler ......

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.