Sable Biskui
Sable Cokie
Sable Kurabiye Tarifi
"Sable bikui bir Fransız yuvarlak kurabiyedir. Sable biskui Fransızca kelime manası samur anlamına gelir."
Bir başka lezzet bir başka tat arıyorsanız... Yerken ağızda dağılacak ne kurabiye ne biskui arasında kalacak bir lezzet arıyorsanız. Sable biskui yada Sable kurabiye tam size göre bir tarif olacaktır. araştırdığımda Sable bikui tarifinin en önemli püf noktasının hamurunu hazırlarken tereyağı ve sekerin bir nevi kum halini alması gerektiği ortak nokta olmuş. sizde tarifi hazırlarken bu duruma dikkat ederseniz çok lezzetli bir kurabiye ile tanışmış olacaksınız. Şimdiden kolay gelsin.
Elmalı kurabiye (farklı usul) tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Zencefilli kurabiye tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Unsuz yağsız kurabiye tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Fındıklı tarçınlı mini kurabiye tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Sable biskui Malzemeler:
- 250 gr oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta bir adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- yada 1 tatlı kaşığı limon aroması
Sable biskui tarifi
- Sable biskui yapımında oda ısısındaki tereyağını çok kısa mikserle çırpın.
- Pudra sekerini ekledikten sonra yine kısa bir sure takriben 1 dk. çırpın.
- Bundan sonra 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyin
- Hemen ardından aromalarınızı yada vanilyayı ekleyin.
- Bütün malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin.
- Karışım kıvam alınca unu azar azar yedirin.
- Un ekleme bitince hazırladığınız hamuru strec filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru hafif un eşliğinde tezgahta 1 cm kalınlıgında açın.
- İstediğiniz kalıp ile şekillendirip yaglı kağıt serili tepsiye dizin.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.
- Sable biskui kenarları hafif pembeleşince pişirmeye devam etmeyin.
- Sable biskui fırından çıktığında hala yumuşak olacaktır. Soğudukça gevrekliğini kazanacaktır.
Sable Bisku
Sable Cokie
Sable Kurabiye Tarifi
Sable Biskui Nasıl Yapılır?
Bu nasıl güzel bir sunum...:) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbeğendiniz se ne mutlu bende hazırlarken cok keyif aldım... :D
SilLimon ferah bir tat veriyor olmalı.Eline sağlık..
YanıtlaSilaynen Sevdicann :D
Silnefis görünüyor bu tarifi denemek istiyorum ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSiltesekkurler canım arkadaşım
SilBu yemek bloggerlarından benim semtime yakın olan var ise gidicem demir atacağım evlerine :) Eline sağlık eminecim.
YanıtlaSilsen yakın olmasan da ben sana yaparım Fatmacım sen yeter ki iste :)
Sil