SADE POĞAÇA
SADE POĞAÇA
En bi sevdiğimiz bu poğaça bizim ev ahalisinin, peynirli sevilmez,diğerleri beğenilmez ama sade poğaça dedin mi akan sular durur. O zaman her hafta başı tekrarlanır bu koku evin içinde, sizin evin kıymetlilerinde sade poğaça severi ise deneyin derim. Emin olun aşığı olacaklar.
Şimdiden şifa olsun. Afiyet olsun.
SADE POĞAÇA MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı su
 - yarım su bardağı nişasta
 - 1 yumurta
 - 1 paket ınstant maya
 - 1 çorba kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Bir tatlı kaşığı mahlep
 - un
 
SADE POĞAÇA YAPILIŞI 
- Sade poğaça yapımında süt ve su ılık olmalı maya da ekleyelim.
 - Sırası ile yağ,şeker,tuz ve mahlep ekleyip karıştıralım.
 - Son olarak nişasta ve aldığı kadar un ekleyelim. Un miktarı biraz göz kararı olacak ama kulak memesi kıvam olması iyi olacaktır.
 - Sade Poğaça hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur olmalıdır.
 - Hamuru tam 1 saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım.
 - Üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim.
 
Püf noktası:Bazen yumurta büyüklüğü bardak küçüklüğü un miktarını arttırıp çoğaltabilir.

evet sade olması daha iyi bence yanına peynirle falan kahvaltıda iyi gider..
YanıtlaSilTeşekkür ederim audrey kesinlikle katılıyorum.
SilEllerinize Sağlık :) http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr
YanıtlaSilHoşgeldin sedefcim tesekkurler
SilHoşgeldin sedefcim tesekkurler
SilSade olan her şeye evet, poğaçada dahil :))) Ellerine sağlık ki!!!!
YanıtlaSil