SADE POĞAÇA
En bi sevdiğimiz bu poğaça bizim ev ahalisinin, peynirli sevilmez,diğerleri beğenilmez ama sade poğaça dedin mi akan sular durur. O zaman her hafta başı tekrarlanır bu koku evin içinde, sizin evin kıymetlilerinde sade poğaça severi ise deneyin derim. Emin olun aşığı olacaklar.
Şimdiden şifa olsun. Afiyet olsun.
SADE POĞAÇA MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- yarım su bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket ınstant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı mahlep
- un
SADE POĞAÇA YAPILIŞI
- Sade poğaça yapımında süt ve su ılık olmalı maya da ekleyelim.
- Sırası ile yağ,şeker,tuz ve mahlep ekleyip karıştıralım.
- Son olarak nişasta ve aldığı kadar un ekleyelim. Un miktarı biraz göz kararı olacak ama kulak memesi kıvam olması iyi olacaktır.
- Sade Poğaça hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur olmalıdır.
- Hamuru tam 1 saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım.
- Üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim.
Püf noktası:Bazen yumurta büyüklüğü bardak küçüklüğü un miktarını arttırıp çoğaltabilir.
evet sade olması daha iyi bence yanına peynirle falan kahvaltıda iyi gider..
YanıtlaSilTeşekkür ederim audrey kesinlikle katılıyorum.
SilEllerinize Sağlık :) http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr
YanıtlaSilHoşgeldin sedefcim tesekkurler
SilHoşgeldin sedefcim tesekkurler
SilSade olan her şeye evet, poğaçada dahil :))) Ellerine sağlık ki!!!!
YanıtlaSil