17 Şubat 2016

SADE POĞAÇA



SADE POĞAÇA

En bi sevdiğimiz bu poğaça bizim ev ahalisinin, peynirli sevilmez,diğerleri beğenilmez ama sade poğaça dedin mi akan sular durur. O zaman her hafta başı tekrarlanır bu koku evin içinde, sizin evin kıymetlilerinde sade poğaça severi ise deneyin derim. Emin olun aşığı olacaklar.
Şimdiden şifa olsun. Afiyet olsun.



SADE POĞAÇA MALZEMELER
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı su 
  • yarım su bardağı nişasta 
  • 1 yumurta 
  • 1 paket ınstant maya 
  • 1 çorba kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Bir tatlı kaşığı mahlep 
  • un
SADE POĞAÇA YAPILIŞI
  • Sade poğaça yapımında süt ve su ılık olmalı maya da ekleyelim.
  • Sırası ile yağ,şeker,tuz ve mahlep ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak nişasta ve aldığı kadar un ekleyelim. Un miktarı biraz göz kararı olacak ama kulak memesi kıvam olması iyi olacaktır.
  • Sade Poğaça hamuru kulak memesi kıvamında bir hamur olmalıdır. 
  • Hamuru tam 1 saat dinlendirelim yani iki katına kadar kabartalım. 
  • Üzerine bir yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirelim. 

Püf noktası:Bazen yumurta büyüklüğü bardak küçüklüğü un miktarını arttırıp çoğaltabilir.


6 yorum:

  1. evet sade olması daha iyi bence yanına peynirle falan kahvaltıda iyi gider..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim audrey kesinlikle katılıyorum.

      Sil
  2. Ellerinize Sağlık :) http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Sade olan her şeye evet, poğaçada dahil :))) Ellerine sağlık ki!!!!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.