BALPARMAK,
BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİ ALANINDA TÜRKİYE’NİN İLK AR-GE MERKEZİ’Nİ KURDU
Ar-Ge
Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Türkiye’nin gıda
alanında 8’inci, bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi
olarak yetkilendirildi.
Bizler bu harika oluşuma misafir olduk hayran kaldık çok begendik en önemlisi ise bal ve ürünleri hakkında çok fazla bilgiye ulaştık...
Ürünleri deneyimleme ve analiz etme fırsatını ayrıca bize sundukları için harika bir deneyim yaşadım. Fakat ne zor bir işmiş düşünsenize sürekli bal tadıyorsunuz.. Algıladıgınız hıssettıgınız her seyı tadı, kokuyu belirtiyorsunuz.
Balparmak ile ilgili ve işleyiş süreci ile ilgili bir miktar bilgi vermek gerekirse...
Bizler bu harika oluşuma misafir olduk hayran kaldık çok begendik en önemlisi ise bal ve ürünleri hakkında çok fazla bilgiye ulaştık...
Ürünleri deneyimleme ve analiz etme fırsatını ayrıca bize sundukları için harika bir deneyim yaşadım. Fakat ne zor bir işmiş düşünsenize sürekli bal tadıyorsunuz.. Algıladıgınız hıssettıgınız her seyı tadı, kokuyu belirtiyorsunuz.
Balparmak ile ilgili ve işleyiş süreci ile ilgili bir miktar bilgi vermek gerekirse...
"Balparmak Ar-Ge
Merkezi’nin yönetiminden sorumlu Balparmak
Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı “Türkiye’nin dört bir yanındaki arıcılardan tedarik ettiğimiz balları
farklı süreçlerde 92 parametrede analiz ediyor; doğal ve sağlıklı balı
tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı zamanda analiz edilen balı, yine doğal ve sağlıklı
diğer arı ürünleri ile bir araya getirerek tüketicilerimize yenilikçi ürünler
sunmaya başladık. Ar-Ge Merkezi’mizde Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve
Kalite Kontrol Laboratuvarı’mızın tüm imkanlarını kullanarak, inovasyon
çalışmalarımızı daha güçlü şekilde sürdüreceğiz ve pazarı yeniden şekillendirecek
ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi."
Farklı disiplinlerden 44
uzmanın çalıştığı Ar-Ge Merkezi, ürün geliştirme odası, duyusal analiz
laboratuvarı, Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı,
toplantı ve ofis odalarından oluşuyor. Ar-Ge Merkezi kapsamındaki Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite
Kontrol Laboratuvarı da Türk
Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından kısa bir süre önce akredite edildi. Bin
429 m2 kapalı alana sahip merkezde, ürün geliştirmenin yanı
sıra, bal ve diğer arı ürünleri alanlarında bilimsel araştırmalara imza
atılması planlanıyor.
Bu harika deneyim ve bilgi birikimi için Balparmak ekibine çok teşekkür ederim.
SEVGİLER
kakule
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder