kitel |
MALZEMELER
İçli köfte hamur için:
İçli köfte hamur için:
- 2 kg içli köftelik bulgur (namı diğer sever kitel)
- reyhan,tuz,su
- 1 kg kıyma
- 1 sana yağ
- 5-6 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- yarım demet maydanoz
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- kırmızı toz biber
- reyhan
- nane
İçli köfte Yapılışı:
- İçli köfte için Soğanlar rondodan geçirilir 1 adet sana yağ bir yanda yayvan bir kapta eritilip soğanlar da eklenir.
- Pembeleşen soğanlara sırası ile kıyma eklenir kıymayı parçalayarak
- atarsanız toplanmayı engellemiş olursunuz.
- Daha sonra kavrulan kıymaya daha önceden haşlanmış pirinçleri yada dün geceden kalmış pilav da olabilir ekleriz.
- En son kapatmaya yakın sırası ile tüm baharatları kendi ağız tadınıza uygun ekleyin.
- En son kıyılmış maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım soğuyana kadar beklemekte fayda var zira bulgurdan olan hamuru ısısı ile eritiyor.
- Diğer tarafta 2 kilo bulgura 3 bardak ılık suyu yoğurarak ekleyelim ki hamurun kıvamını anlayalım.
- Sık sık yoğurursanız su oranını iyi ayarlarsınız aynen börek hamuru misali kulak memesi kıvamında olmalıdır.
- 20 dakika dinlendirdikten sonra resimlerde gördüğünüz şekilleri takip ederek doldurmalısınız.
- Ayrıca bu içli köftemizi yaptığımızda bir çoğumuzun dışarıda satılan köfteler gibi bol sıvı yağ ile kızartabilir yada benim yaptığım usulde kaynayan suya atarak haşlayabilirsiniz.
- İnanın haşlanmıs hali sizi kızarmış halinden daha yoğun bir lezzete boğacak.
- Afiyet Olsun.
Ellerinize sağlık. Çok severim .. afiyetler olsun.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Ablacım :)
YanıtlaSiliçli köfte <3
YanıtlaSil