5 Mayıs 2016

SİMİT



SİMİT

Sokak simidi için malzemeler
Simit için malzemeler

  • 1 kg un (yaklaşık 5 su bardağı) 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • yarım çay bardağı çiçek yağı 
  • 1.5 su bardağı ılık su 
  • 250 gr susam (mümkünse simitlik yani kavrulmuş) 
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi 
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı 
  • yarım su bardağı su 
  • 1 paket kuru maya 





Simit tarifi
Sokak simidi nasıl yapılır

  • Bir su bardağı ılık suya sırası ile şeker , tuz ve kuru mayayı ekleyip derin bir kapta karıştırın.
  • Bu karışıma öncelikle 2 su bardağı unu ekleyip yoğurun, ardından yarım bardak suyu , yağı ve iki su bardağı unu daha ekleyip normal hamurdan bir miktar sert bir hamur hazırlayın.
  • Eğer hala hamurunuz yumuşak ise kalan son bir bardağı daha ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru iyice yoğurup mayalanması için bir kenara bırakın.
  • Susamı kavrulmuş bulabilirseniz vakit harcamamış olusunuz. 
  • Bulamadıysanız dert etmeyin. kendinizde yanmaz bir tavada yaklaşık 25 dakika kavurabilirsiniz.
  • Sırası ile resimde görüldüğü gibi mayalanan hamurdan bir beze alalım.
  • Bezeleri masada incelterek uzun şeritler yapın,daha sonra diğer resimde ki gibi yarısından kıvırın.
  • Son olarak iki ucundan birleştirip halka seklini verin. 
  • Geniş ve yayvan bir kapta pekmez, 2 yemek kaşığı yağı ve suyu karıştırın. 
  • Halka şeklini verdiğiniz simitleri sırası ile önce pekmeze sonra bolca susama batırın.
  • Susamlanan simitleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tepsi mayası için bırakın.
  • Tepside mayalanan simitleri iyice kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun..

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.