OKULLAR AÇILIYOR!


Merhaba ,
Bana kulak kabartan herkese iyi haftalar diliyorum. Hizli yada yavaş zaman gecti gitti okullar açılacak yani okula dönüş hazırlıkları başladı. Bu hafta sonu biraz dolaşmaya çıktığımızda hemen, hemen her çocuk mağazasını bir okul telaşı sarmış gördük, bu durum bizi de heyecanlandırdı. Malum bu yıl bizim evde mini, mini birler birde mini, mini ergenler dolaşacak ki gözümüz fena halde korkmuş durumda.

Eymen Nasıl bir öğrenci olacak bilmiyorum. Efe'yi aratır mı? yoksa onun yolunda gidip bizi yormaz mı? bilemiyorum, yaşayıp tecrübe edeceğiz. Bir diğer yanda ise harika iki yıl bizi bekliyor hali hazırda bir TEOG yavrusu belirdi.

Henüz iki yıl varmış görünse de derslerimizde mükemmel olsa da bu yıl ergenliğin ayak seslerini işittiğimiz ve derslerin daha ağırlaştığı 7. sınıftayız. Efe ile ilkokuldan bu yana ders çalışma yöntemleri ve destek alma konusunda hep anlaşmalı olduk onu sevmediği hiç bir eylemin içine sokmadık oda hep başarısını katladı. Lakin her aile gibi bizi de bu teog durumu tedirgin edince internet üzerinde biraz araştırma yaptım. Malum dijital oyuncaklar elimizden düşmüyor yeni nesil kitabı bile bu oyuncaklarla okumayı tercih ediyor.. Öyleyse bu dijital ortam bize derslerimizde neden destek olmasın derken Okulistik ile tanıştım. Okulistik ne derseniz? Kısaca Bilgisayar, tablet yada mobil olarak yanımızda olabilen ilkokul ve ortaokullar için İnternet üzerinden eğitim. Bu sitede interaktif konu anlatımları, konu anlatımlı videolar, etkinlikler, soru çözümleri, elektronik kitaplar, hazırlık ve online değerlendirme testleri veee tabi konu testleri ile birlikte bir dolu içerik var. Bizim en çok zorlandığımız sınıflardan biri de 4. sınıf olmuştu. Elbette her öğrenciye göre değişim gösterse de ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 6. sınıf bu konuda kıdemli diyebilirim. Dördüncü sınıf özellikle bir çok dersin eklendiği ve çocukların birer test canavarına dönüştüğü sınıfta diyebilirim. Bu minik test canavarlarına bazen kitapların yetişmediğini gördüğünüz de ilk iş interaktif ortamdan yardım almak oluyor. Efe'nin ilkokul döneminde güvenilir bir interaktif site ile çalışmış olduğumuzdan bu yıl ve takip eden yıllar da artık yolumuz çok kesişecek, Özellikle ingilizce gibi zor olduğunu düşündüğünüz bir dersin testleri çok mühim olabiliyor zira yazı hataları manaları değiştirdiği gibi çocukların da yanlış öğrenmesine sebep oluyor. Güvenli bir ortamda 4. sınıf ingilizce testleri çözmesini istiyorsanız en doğru adrestesiniz. Ders çalışmayı  daha eğlenceli bir hale getiren bu tür yardımcı sitelerin doğru ve güvenilir olduğundan şüpheniz olmasın elbette takibi elden bırakmadan olsun. İlerleyen zaman da çok merak ettiğim ilkokul vede ortaokul için ayrı ayrı değinmek istediğim çok güzel alanları olan bu platformu inceleyin.
Sevgiler..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.