29 Ocak 2018

sodalı poğça

sodalı poğaça



Merhaba 

Bilmiyorum size de bazen üst üste hep hamur işi tüketiyor gibi geliyor mu?

Ben çocuklar dolayısıyla hafta da mutlak iki defa unlu birşeyler yaparım. Ama okul sonrası ama okula e bide sürekli ayni şeyleri yapmaktan sıkılınca insan değişik tariflerin ardına düşüyor. Sodalı poğaça da bunlardan biri bizim küçük adamlar çok sevdi yumuşacık puf puf sizin küçük adamlar yada hanımlarda sevecektir. Mutlaka deneyin.

Sevgiler

Pastane poğaça tarifime buradan
Dereotlu ouğaça tarifime buradan

Sodalı poğaça Malzemeler

1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (oda sıcaklığında)
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un

Sodalı poğaça İç malzemesi için:
Maydanoz ve beyaz peynir

Sodalı poğaça Hazırlanışı:

  • Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin. 
  • Üzerine sıvı yağ, soda, tuz ve un koyup yoğurun, gerektikçe un eklemeye devam ederek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Poğaça hamurunun üzerini streç filmle örtün, 50 derece ısıtılmış fırına alıp 30 dk kadar mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına dilediğiniz iç malzemeyi koyup yuvarlak şekilde kapatın. Bu defa maydanoz ve peynir kullandım. 
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsilerine dizin. Tepside de tekrar kabarıncaya kadar bekletin. 
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp , dilerseniz susam ve çörek otu ekleyin. Ben bu defa sade yaptım. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Güzelce kızarınca fırından çıkarıp, ılındıktan sonra temiz bir mutfak beziyle sarıp servise kadar yumuşacık bekletiniz.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.