BALPARMAK AR-GE


BALPARMAK, BAL VE DİĞER ARI ÜRÜNLERİ ALANINDA TÜRKİYE’NİN İLK AR-GE MERKEZİ’Nİ KURDU
 

Balparmak’ın 12 Milyon TL’lik yatırımla Çekmeköy’deki tesisinde kurduğu
Ar-Ge Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Türkiye’nin gıda alanında 8’inci, bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk ve tek Ar-Ge Merkezi olarak yetkilendirildi.

Bizler bu harika oluşuma misafir olduk hayran kaldık çok begendik en önemlisi ise bal ve ürünleri hakkında çok fazla bilgiye ulaştık...
Ürünleri deneyimleme ve analiz etme fırsatını ayrıca bize sundukları için harika bir deneyim yaşadım. Fakat ne zor bir işmiş düşünsenize sürekli bal tadıyorsunuz.. Algıladıgınız hıssettıgınız her seyı tadı, kokuyu belirtiyorsunuz.
Balparmak ile ilgili ve işleyiş süreci ile ilgili bir miktar bilgi vermek gerekirse...

"Balparmak Ar-Ge Merkezi’nin yönetiminden sorumlu Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel DamarlıTürkiye’nin dört bir yanındaki arıcılardan tedarik ettiğimiz balları farklı süreçlerde 92 parametrede analiz ediyor; doğal ve sağlıklı balı tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı zamanda analiz edilen balı, yine doğal ve sağlıklı diğer arı ürünleri ile bir araya getirerek tüketicilerimize yenilikçi ürünler sunmaya başladık. Ar-Ge Merkezi’mizde Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı’mızın tüm imkanlarını kullanarak, inovasyon çalışmalarımızı daha güçlü şekilde sürdüreceğiz ve pazarı yeniden şekillendirecek ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi."
Farklı disiplinlerden 44 uzmanın çalıştığı Ar-Ge Merkezi, ürün geliştirme odası, duyusal analiz laboratuvarı, Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı, toplantı ve ofis odalarından oluşuyor. Ar-Ge Merkezi kapsamındaki Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından kısa bir süre önce akredite edildi. Bin 429 m2 kapalı alana sahip merkezde, ürün geliştirmenin yanı sıra, bal ve diğer arı ürünleri alanlarında bilimsel araştırmalara imza atılması planlanıyor. 
Bu harika deneyim ve bilgi birikimi için Balparmak ekibine çok teşekkür ederim.
SEVGİLER
kakule


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.