elma tatlısı (vişne soslu)
ELMA TATLISI( Vişne soslu)
MALZEMELER
4 adet sert elma
1-1,5 su bardağı kadar  vişne suyu konsantresi
1 çay bardağı toz şeker
kabuk tarçın 
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
- Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak içlerini oyarak çekirdeklerini temizliyoruz.
 - Daha sonra geniş bir tencereye yerleştirip üzerlerine vişne suyu konsantremizi döküyoruz.
 - Her elmanın üzerine birer kaşık şeker döküyoruz.
 - Çubuk tarçın da ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 - Yumuşamaya başlayınca ocağı açarak hızlı ateşte pişirin.
 - Bu arada küçük bir kepçe ile elmaların üzerine sürekli vişne suyundan dökün.
 - Tatlının suyu bu esnada koyulaşmaya başlayacaktır.Elmaları servis tabağına alın ve kalan suyu koyulaşana kadar kaynatın.Bal kıvamına gelen şerbetten elmaların üzerine paylaştırın.
 - Elmaların içini cevizle doldurun.
 - Soğuyunca elmaların üzerlerini krem şanti ile süsleyerek servis edin.
 

ellerine sağlık canımm,nefis görünüyor:)
YanıtlaSilTeşekkürler zeynep
Sil