İÇLİ KÖFTE - KİTEL
![]()  | 
| kitel | 
MALZEMELER
İçli köfte hamur için:
İçli köfte hamur için:
- 2 kg içli köftelik bulgur (namı diğer sever kitel)
 - reyhan,tuz,su
 
- 1 kg kıyma
 - 1 sana yağ
 - 5-6 adet soğan
 - 1 su bardağı pirinç
 - yarım demet maydanoz
 - tuz
 - karabiber
 - kırmızı pul biber
 - kırmızı toz biber
 - reyhan
 - nane
 
İçli köfte Yapılışı: 
- İçli köfte için Soğanlar rondodan geçirilir 1 adet sana yağ bir yanda yayvan bir kapta eritilip soğanlar da eklenir.
 - Pembeleşen soğanlara sırası ile kıyma eklenir kıymayı parçalayarak
 - atarsanız toplanmayı engellemiş olursunuz.
 - Daha sonra kavrulan kıymaya daha önceden haşlanmış pirinçleri yada dün geceden kalmış pilav da olabilir ekleriz.
 - En son kapatmaya yakın sırası ile tüm baharatları kendi ağız tadınıza uygun ekleyin.
 - En son kıyılmış maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım soğuyana kadar beklemekte fayda var zira bulgurdan olan hamuru ısısı ile eritiyor.
 - Diğer tarafta 2 kilo bulgura 3 bardak ılık suyu yoğurarak ekleyelim ki hamurun kıvamını anlayalım.
 - Sık sık yoğurursanız su oranını iyi ayarlarsınız aynen börek hamuru misali kulak memesi kıvamında olmalıdır.
 - 20 dakika dinlendirdikten sonra resimlerde gördüğünüz şekilleri takip ederek doldurmalısınız.
 - Ayrıca bu içli köftemizi yaptığımızda bir çoğumuzun dışarıda satılan köfteler gibi bol sıvı yağ ile kızartabilir yada benim yaptığım usulde kaynayan suya atarak haşlayabilirsiniz.
 - İnanın haşlanmıs hali sizi kızarmış halinden daha yoğun bir lezzete boğacak.
 - Afiyet Olsun.
 








Ellerinize sağlık. Çok severim .. afiyetler olsun.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Ablacım :)
YanıtlaSiliçli köfte <3
YanıtlaSil