SİMİT
SİMİT
Sokak simidi için malzemeler
Simit için malzemeler
- 1 kg un (yaklaşık 5 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı çiçek yağı
- 1.5 su bardağı ılık su
- 250 gr susam (mümkünse simitlik yani kavrulmuş)
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 2 yemek kaşığı çiçek yağı
- yarım su bardağı su
- 1 paket kuru maya
Simit tarifi
Sokak simidi nasıl yapılır
- Bir su bardağı ılık suya sırası ile şeker , tuz ve kuru mayayı ekleyip derin bir kapta karıştırın.
- Bu karışıma öncelikle 2 su bardağı unu ekleyip yoğurun, ardından yarım bardak suyu , yağı ve iki su bardağı unu daha ekleyip normal hamurdan bir miktar sert bir hamur hazırlayın.
- Eğer hala hamurunuz yumuşak ise kalan son bir bardağı daha ekleyebilirsiniz.
- Hamuru iyice yoğurup mayalanması için bir kenara bırakın.
- Susamı kavrulmuş bulabilirseniz vakit harcamamış olusunuz.
- Bulamadıysanız dert etmeyin. kendinizde yanmaz bir tavada yaklaşık 25 dakika kavurabilirsiniz.
- Sırası ile resimde görüldüğü gibi mayalanan hamurdan bir beze alalım.
- Bezeleri masada incelterek uzun şeritler yapın,daha sonra diğer resimde ki gibi yarısından kıvırın.
- Son olarak iki ucundan birleştirip halka seklini verin.
- Geniş ve yayvan bir kapta pekmez, 2 yemek kaşığı yağı ve suyu karıştırın.
- Halka şeklini verdiğiniz simitleri sırası ile önce pekmeze sonra bolca susama batırın.
- Susamlanan simitleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tepsi mayası için bırakın.
- Tepside mayalanan simitleri iyice kızarana kadar pişirin.
Ellerinize saglik cok guzel olmus:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil