SİMİT
SİMİT
Sokak simidi için malzemeler
Simit için malzemeler
- 1 kg un (yaklaşık 5 su bardağı)
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - yarım çay bardağı çiçek yağı
 - 1.5 su bardağı ılık su
 - 250 gr susam (mümkünse simitlik yani kavrulmuş)
 - 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
 - 2 yemek kaşığı çiçek yağı
 - yarım su bardağı su
 - 1 paket kuru maya
 

Simit tarifi
Sokak simidi nasıl yapılır
- Bir su bardağı ılık suya sırası ile şeker , tuz ve kuru mayayı ekleyip derin bir kapta karıştırın.
 - Bu karışıma öncelikle 2 su bardağı unu ekleyip yoğurun, ardından yarım bardak suyu , yağı ve iki su bardağı unu daha ekleyip normal hamurdan bir miktar sert bir hamur hazırlayın.
 - Eğer hala hamurunuz yumuşak ise kalan son bir bardağı daha ekleyebilirsiniz.
 - Hamuru iyice yoğurup mayalanması için bir kenara bırakın.
 - Susamı kavrulmuş bulabilirseniz vakit harcamamış olusunuz.
 - Bulamadıysanız dert etmeyin. kendinizde yanmaz bir tavada yaklaşık 25 dakika kavurabilirsiniz.
 - Sırası ile resimde görüldüğü gibi mayalanan hamurdan bir beze alalım.
 - Bezeleri masada incelterek uzun şeritler yapın,daha sonra diğer resimde ki gibi yarısından kıvırın.
 - Son olarak iki ucundan birleştirip halka seklini verin.
 - Geniş ve yayvan bir kapta pekmez, 2 yemek kaşığı yağı ve suyu karıştırın.
 - Halka şeklini verdiğiniz simitleri sırası ile önce pekmeze sonra bolca susama batırın.
 - Susamlanan simitleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tepsi mayası için bırakın.
 - Tepside mayalanan simitleri iyice kızarana kadar pişirin.
 


Ellerinize saglik cok guzel olmus:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil