ADALAR da BİR GÜN, BİR GECE



Merhaba,
Birbirimize yol oluyoruz yoldaş oluyoruz. Çoğu zaman bir çok tavsiyeyi değerlendirmek üzere blog okumaya bir dalıyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Ama en güzel yanı da bu olsa gerek kötü tecrübeler yaşamak  yerine tavsiye değerlendirmek daha iyidir.
Aslında geçen yıl  çocuklar ile yaptığımız bir gezi idi "adalarda bir gün,bir gece" lakin fotoğrafların çokluğu ve doğru tavsiyelerde bulunmak adına biraz geçe kaldı. Bu yıl için çok keyifli bir tavsiye olabilir. İstanbul'a yakın,temiz deniz huzurlu bir alan olsun diyorsanız adalar biçilmiş kaftan...
Evet olumsuz yanları yok mu? var elbette. En basta gündüz daha çok erken saatlerde arap hücümuna uğruyor. Bakın turist demiyorum. 


Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun   bu yıl Adalar bölgesindeki deniz suyu için bir araştırma yazısına ulaşamadım. Her zaman açık denizin kıyı şeridine göre temizliğine inanmışımdır. Elbette siz bunula yetinmeyip daha detaylı bir bilgi için Türkiye Halk Sağlığı kurumunun sitesinden 👉Adalar plajlarının  deniz suyu durumunu inceleyebilirsiniz ki ben baktığımda mükemmeldi...
Biz ilk olarak Sedef adasına gittik.

Sedef Adası: yerleşim yeri açısından en küçük ada ama İstanbul'a yakın denize girilecek en temiz suyu ve dörtte üçü özel mülkiyet olması nedeni ile plajlarının sakinliği ile göze çarpıyor. Doğa ile içi içe olduğunuz Sedef adası plajı büyüklüğü ile dikkat çekiyor ben çok fazla rakamlara boğmak istemiyorum sizi ama plajda bir de su kaydırağı bulunması herkes için eğlenceyi ikiye katlıyor. Biz yemek konusunda hazırlıklı gelmiştik lakin feast food ve her türlü içeceğin sunulduğu restaurant bölümünde bulunmaktadır. Bir de sonrada keşfettiğimiz ama o kadar çocukla girmekten vazgeçtiğimiz bir plajı daha vardı ki gerçekten çok güzel bir alan yapılmış elbette sedef adası plajına göre fiyatların uçmuş olması da vazgeçmemizin sebebi oldu. Elio Sedef beach değinmeden edemedim.

Tüm günü Sedef Adası plajında geçirdikten sonra Büyükada da konaklamaya karar verdik öncelikle konaklayacak bir yer bulduk, elbette bir kaç yerle görüştük lakin hafta sonu olmasa bile fiyatlar biraz karışıktı. Lakin benim telefonla rezerve yaptırdığım mekan bize yetti de arttı. Mimoza pansiyon'a ve ilgilerine teşekkürler. Ben ve iki oğlumla sabah kahvaltısı dahil gayet güzel ve güvenli bir gece geçirdik. Sanırım Adanın en güzel yanı son yolcular da adayı terk edince kendi sessizliğine çekilmesi oluyor. Bu sadelikte yemeğimizi yemek sakince adayı gezmek ayrı bir güzellik oldu. Yine çok makul fiyatları ve leziz menüsü ile bizi keyifle ağırlayan Köşem restaurant tercihleriniz arasın da olsun. Sabahın ilk ışıkları ile harika bir kahvaltı edip soluğu limanda aldık bir dolu plajı olan Büyük adada biz AyaNikola Plajını tercih ettik. Elbette aşağıda sıralayacağım bir sürü temiz ve tercih edilecek plajı olan Büyükada  da biz AyaNikola da çok rahat ettik sakin ve suyu temizdi.


O halde Büyükada'ya gelip masmavi tertemiz koylarında yüzmeden olmaz degilmi? Marmara denizinin en temiz planlarına sahip Büyükada'ya İstanbul'dan yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Büyük ada plajları hakkında biraz bilgi iyidir.
Şimdiden iyi keyifler...
  • Aya Nikola Halk Plajı
Büyükada’nın en temiz 8 plajı arasında yer alan Aya Nikola Halk Plajı, adanın neredeyse dalgasız plajıdır. Büyükada plajları arasında en güzellerden biridir aynı zamanda. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için idealdir. Maden tarafında yer alan Aya Nikola Plajı’na çarşıdaki Mavi Marmara iskelesinin yan tarafından motor seferleri bulunmaktadır. Yürüyerek yaklaşık 1 saatte, bisikletle ise 30 dakikada gidebilirsiniz. Büyükada otel ve restoranlarına baya uzaktır. Bu nedenle hazırlıklı gitmenizde fayda var. Biz biraz hazırlıklı olsak bile çocuklar malum sudan çıkmayınca sürekli yemek yeme durumunda oluyorlar.
sizde biraz hazırlıklı gidebilir yada içindeki feastfood alanından faydalanabilirsiniz. Elbette şehir içine göre yine biraz tuzlu fiyatlar.
En başta şunu belirtmeliyim böyle çoluk çocuk uyum için de bir şeyler paylaşacağınız ve nispeten aynı Aile edebi ile büyümüş çocukların olması büyük nimet canım benim güzel arkadaşım gerçekten harika zaman geçirdik birlikte Züleyha'cım sana ayrıca teşekkür ederim.
Bu arada hiç bir mekanla bir alışverişim yoktur. Tamamen kendi insiyatifimle yazılmış bir yazıdır. Zira Reklam amaçlı yazılan bir çok yerin fiyasko çıktığını bildiğimden belirtmek isterim. Mekan sahiplerinin dahi bilgisi bulunmamaktadır.
Büyükada plaj girişinde belirli bir ücret alınan plajları şöyle sıralayabiliriz. 
  • Halik Koyu Plajı

  • Eskibağ Plajı
  • Yörükali Plajı
  • Kumsal Aile Plajı
  • Prenses Koyu Plajı
  • Naki Bey Plajı
  • Nizam Plajı
  







  








büyük adaya yolculuk başlasın.





































4 yorum:

  1. denizin keyifli olduğu her halinden belli cnm sevgier

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yerler gitmek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. İstanbul'da yaz günleri için çok faydalı bilgiler, Adalar ve büyükşehir belediyesi biraz daha hizmet arttırsa daha da keyifli olur sanırım. İyi tatiller..

    YanıtlaSil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.