KARNE HEDİYESİ


Karne hediyesi 

Karne zamanı geldi çattı.
Hafta sonu söyle ihtiyaçlar doğrultusunda bir alışveriş yapalım desek de oyuncak mağazalarının yanından geçip de girmeyen yoktur sanırım. 


Bir dolu seçenek yalnızca çocukların mı aklını başından alıyor? Elbette hayır ben bile etkileniyorum. Karne deyince hediye cümleleri de havada uçuşuyor. Hediye almalı mı? Ödül ne şartlarda doğru. Hepimizin ortak sorunu sanırım. 

Karne hediyesi ile ilgili bir dolu kitap, yazı okuyoruz. Her uzmanın kendine özgü yöntemi var. Bence en doğru yöntem anne&babanın ortak paydada buluşması ve çocuğa kendi başarı , emek ve çabasının aile tarafından taktir edildiği hissettirilmeli. 
Bu noktada çocuk kesinlikle getirdiği başarılı yada başarısız notların karşılığına göre değerlendirilmediğini tam tersine bunun sorumluluğu olduğunun farkına varacaktır. 
Yine belirtiyorum bu bizim ailemizin formülüdür. Sizin oğlunuz/kızınız sizin aileniz için karne döneminde doğru çözümü en iyi siz bilirsiniz. Biz aile olarak her defasında her başarının ödüllendirilmesinden yana değiliz. Doğru zamanda doğru başarıların ödüllendirilmesi çocuğun değer gelişimine de katkı da bulunacaktır. Ara karne  ile alevlenen büyük  hediye siparişlerinin de ardı arkası kesilmiyor.  Büyük ödül taleplerini birlikte ortak kararlarla bu karne hediyesi durumundan çıkarıp aile etkinliğine dönüştürebilirsiniz. 
Mesela para toplamasını teşvik edecek bir kumbara armağan edebilir bisiklet parasını toplamasını sağlayabilirsiniz.  
Elbette yine son karar sizin.
Şimdiden tüm kuzuların hepsine başarılar dilerim. İyi tatiller.
Sevgiler
emine
Karne hediyesi 


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hiç yorum yok:

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.