TRILEÇE

Merhaba
Yepyeni bir tarif değil tabiki trileceyi bilmeyen yoktur. Rivayetler balkan tatlısı olarak bizlere tanıtıp mutfagimiza kazandırmış olsada trileçenin meksikaya kadar uzanan bir hikayesi mevcut olduğunu görüyorsunuz. Elbette bir yiyecek bir dolu evrim geçirerek bir çok ülkenin mutfagini şenlendirebilir lakin ilk kimin bulduğu keşfettiği ile ilgili sorular hep muamma kalacak her neyse sonuçta bizim damak tadımıza uygun bir tatlı sütlü tatlıları seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

Püf  (trilicenin bilindik en önemli püf noktası yumurta ve şekerin çok iyi kabarmasidir. Zira kekin yapısı baloncuklarla kaplı olmadığında istenilen sonucu alamazsınız. Birde benden bir seçenek mümkün  ise bu baklava tepsilerinde pisirmenizdir. Hem cam kaplara göre bütçenize uygun hemde 100 % sonuç vermektedir.

Trileçe Tarifi
7 yumurta
175 gr şeker
175 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
40 gr irmik
Trileçe Sütü için
1.5 litre tam yağlı süt
500 gr krema
125 gr şeker
Üzeri için karamel sos

TRILECE YAPIMI

  • Yumurta ve şeker iyice kabartılir.
  • Kuru tüm malzemeler bir kap içinde karistilir.
  • Kabarmis yumurta ve şekerin içine kuru malzemeler eklenip spatula ile güzelce yedirilir.
  • Her tarafı yağlanmış baklava tepsisi yada borcama kek dökülür.
  • 175 derece 30 dakika pişirilir.
  • Kontrollü gidebilirsiniz herkesin fırını aynı değil üzeri kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. 
  • Süt krema ve şeker derin bir tencerede iyice kaynama noktasına getirilir.
  • Ve ilk sıcağı geçtikten sonra kekimize yavaş yavaş yedirilir.
  • Soğuduktan sonra dilimlenir.
  • Ve üzerine istediğiniz bir sos ile kaplanır.
  • Ben karamel tercih ettim.
  • Yine bir başka beyaz sos ilede süslemesi yapılır.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok severim ama zor geldi şu an bana ..eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya arkadaşım bir defa yapsan ne kadar kolay gelecek anlatamam bazı detaylar sikkat istiyor okadar. Bu arada bende çok severim

      Sil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.