Goldmaster Badem blender İle Beze yapımı

goldmaster Badem blender set

Merhaba,

uzun zaman sonra pastacı tarafımı heveslendiren ve bu harika bezeleri (mereng) yapmama sebep olan bir üründen bahsetmek istiyorum.

Ama önce tarif değilmi 

BEZE (mereng)
Beze malzemeler:

yumurta akı
pudra şekeri
limon aroması
yada bir kaç damla limon suyu
ve gıda boyası

BEZE YAPILIŞI
Aslında bu mecranın belkide en az malzeme kullanılarak yapılan ama bir o kadar zor sonuca varılan beze aslında nedir. Memleketin her yerinde "Köpük , içi boş, beze, kaymak gibi  farklı isimlere bürünen beze aslında bir köpük kurabiyedir.
Fransızcası "baiser" olup anlamı öpücüktür. →  kaynak
Yapılışına gelince 100 derece ısıtılmış fırında 1-2 saat  civarında neredeyse kurutma işlemi gibi pişirilen bezenin türlü çeşitleri bulunmaktadır. Ben bu defa en kolay olan biçimini paylaşacağım ama ilerleyen zamanlarda diğer yapım biçimlerini de yaparız.


  • Beze için yumurta akları hiç sarı kaçırmadan ayrılmalı.
  • Yumurta akları önce yavaş devirde daha sonra hızlı olarak cırpılmalıdır.
  • Yurmurta aklarına azar azar pudara şekerini de ekleyelim.
  • Yumurta akları neredeyse traş köpüğü kıvamına gelmeli,deneme amaçlı çırptığınız kabı ters çevirin akmıyorsa hazır olmuştur. 
  • Bezelere çırpma esnasında aroma ekleyebilir yada bir kaç damla eklenen limon suyu hem bezenin daha ser olmasını hemde mis gibi kokmasını sağlayacaktır.  
  • Kıvamı olan bezeye isterseniz gıda boyası ile renk verebilir yada bembeyaz bırakabilirsiniz.
  • 100 derece ısıtılmış fırında neredeyse 1 ila 2 saat arasında kurutma işlemi yapılır. elbette bu durum fırın ve ısısına göre değişkenlik gösterebilir. dikkat edin.

Püf: En önemli püf noktası yumurtaların oda ısısında olması ve vaktiniz var ise bezeleri tepsiye sıktıktan sonra vaktiniz varsa iki saat kadar oda ısısında kurutmaya bırakmanız olacaktır. Böylece pişerken hiç catlamayacaklar.

Sonuçlarımı işte gördüğünüz gibi enfes oldular. Yumurta beyazı yada pandispanya çırpmak için ciddi güçlü motora sahip bir şefiniz olmalı aksi taktirde ya sonuçlar kötü oluyor yada elinizdeki şeften oluyorsunuz. benim mixserim bozulduğundan beri sanırım biraz daha hevesim kaçmıştı.

GoldMaster Badem Blender Seti işte bütün bu olumsuzlukların üstesinden geldi. dakikalarca çırptığım yumurta beyazlarımı 2 dk gibi kısa zamanda traş köpüğü kıvamına getirdi. işte beze yapımının en önemli püf noktası da budur aynı zamanda macaron yapımında da çok önemlidir. Bu statüde bir blender seti size bu imkanı sağlamaz zira çok kuvvetli bir motoru yoktur ve uzun süre çalıştırmak o motoru da yakmanıza neden olur. İşte burada yardımıma koşan Goldmaster Badem Blender Set ilaç gibi geldi.

Badem blender set 28000 devirli yüksek hızı ile zamandan ve güçten tasarruf ederek yemeklerimizi daha çabuk hazırlamamızı sağlıyor.

Uzun ömürlü Ac motoru ile kuşbaşı eti bile 60 saniye gibi kısa bir sürede çiğ köftelik kıvama getiren Badem Blender Set, gerçekten gönlümüze taht kurdu.

Gerçekten kolay kullanım ve Badem Blender Set ,sürahi biçimindeki haznesi sayesinde temizlik konusunda da işimizi kolaylaştırıyor.

Badem Blender Set ve bir çok küçük ev aletlerini zahmetsiz ve hızlı keşfetmek isterseniz. Goldmaster adresinden ziyaret edebilirsiniz.



badem blender set

6 yorum:

  1. Offff diyorum.Canım nasıl çekti.Ellerine sağlık canımm :)

    YanıtlaSil
  2. Vallahi canım çekti :) Ellerine sağlık blender seti de harikalar yaratmış kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi çyle oldu balım biz teşekkür ederiz hem sana hem goldmastere

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim arkadaşım sevmeyen yoktur heralde :D

      Sil

Bu blogtaki yazılar, izinsiz kullanılamaz... Blogger tarafından desteklenmektedir.